Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Lembergs pieteicis bada streiku

Ventspils mērs Aivars Lembergs pirmdienas vakarā nosūtīja iesniegumu Ventspils policijas pārvaldes priekšniekam Didzim Vilemsonam, kurā lūdza no 17.janvāra nodrošināt ārsta uzraudzību, jo sākot ar ceturtdienu viņš uzsāks bada streiku. Šādi viņš vēlas protestēt pret policijas un Ģenerālprokuratūras patvaļu, pavēstīja A.Lemberga advokāts Armands Šūmanis.

A.Lembergs četras reizes esot vērsies pie D.Vilemsona ar iesniegumiem, lūdzot informēt par noteikto ierobežojumu apjomu un kontroles kārtību, bet līdz šim brīdim neesot saņēmis rakstisku atbildi pēc būtības, vien paskaidrojumus, ka nevar noteikt ierobežojumu apjomu un kontroles kārtību, jo to nosaka izmeklēšanas tiesnesis vai tiesa.

Tiesa savā lēmumā ir noteikusi A.Lemberga korespondences un sarunu kontroli, ierobežojusi viņa tikšanos un sazināšanos, izņemot tikšanos ar aizstāvi, kā arī ir pakļauta kontrolei ar A.Lembergu kopā dzīvojošo personu korespondence un sakaru līdzekļi.

A.Lembergs uzskata, ka Ģenerālprokuratūra un policija speciāli rada stāvokli, kad nav zināms viņam noteikto ierobežojumu apjoms un kontroles kārtība, lai jebkurā brīdī liegtu viņam saņemt ārsta palīdzību, medikamentus, pārtikas un saimniecības preces, ierobežotu tikties ar advokātiem, apsaimniekot māju, nelikumīgi rekvizēt korespondenci un neatbildēt pēc būtības uz iesniegumiem.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) žurnālistiem sacīja, ka policijai nav nekāda sakara ar A.Lemberga sākto badastreiku. Ministrs uzsvēra, ka policija pilda to, ko ir nolēmusi tiesa - ja piespriests mājas arests, tā uzraudzība arī tiek īstenota. "Ja būtu cits drošības līdzeklis, policija atbilstoši veiktu tā uzraudzību," piebilda ministrs.

M.Segliņš norādīja, ka katrs cilvēks var izvēlēties tādu aizstāvības taktiku, kādu vēlas, un likums pieļauj arī Lemberga uzsākto badastreiku.

Kā sacīja ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, prokuratūrā nav saņemta neviena oficiāla sūdzība vai iesniegums par policijas rīcību vai šo notikumu, tāpēc prokuratūrā nav sākta notikušā izvērtēšana un līdz ar to procesa virzītājs nekādus komentārus nevar sniegt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas