Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - LU visvairāk piesakās ekonomistos un žurnālistos

Divu dienu laikā, kopš Latvijas Universitāte (LU) pieņem jauno studētgribētāju pieteikumus, reģistrēti 2 392 reflektanti. Populārākās bakalaura programmas ir vadības zinības, komunikācijas zinātne, ekonomika, tiesību zinātne un politikas zinātne. Kā aģentūrai LETA pastāstīja LU Preses centrā, rindas pie LU vairāk nav, un visi, kas šodien atnāca iesniegt dokumentus, to varēja izdarīt. Rīta pusē pie universitātes rinda izstiepās pat līdz Merķeļa ielai.

Līdz šim LU lielākais pieteikumu skaits saņemts uz studiju programmām Ekonomikas un vadības fakultātē. Vadības zinātnes programmai pieteikušies 526, bet ekonomikas – 408.

Otrā populārākā pagaidām ir Sociālo zinātņu fakultāte. Komunikācijas zinātnes studijām divu dienu laikā pieteikušies 546 cilvēki, bet politikas zinātnes programmai – 247.

Juridiskajā fakultātē tiesību zinātņu programmai pieteikušies 324. Ar salīdzinoši lielu pieteikumu skaitu pirmajās dienās izceļas arī angļu filoloģija Moderno valodu fakultātē, kur studijām pieteikušies 224 cilvēki, bet Āzijas studijām – 156.

Salīdzinoši populāras ir datorzinības Fizikas un matemātikas fakultātē, kur saņemti 149 pieteikumi, vides zinātne Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātē, kur pagaidām pieteikušies 166.

Kā apliecina statistika, daudzi studētgribētāji ir pieteikušies vairākās programmās uzreiz. Divu dienu laikā reģistrēti tuvu 2 400 reflektantu, kopumā saņemot 5 836 pieteikumus pilna laika bakalaura studiju programmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES

Milzīgas studētgribētāju rindas pie LU. FOTO.VIDEO

Statistika par pieteikumu skaitu LU programmās.

INTERVIJA ar LU rektoru Mārci Auziņu


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas