Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Milušam konfiscēs īpašumus, Hlevickis zaudē deputāta mandātu

Augstākās tiesas (AT) Senāts pieņēmis lēmumu atstāt spēkā spriedumu t.s. _Jūrmalgeitas _lietā, noraidot apsūdzēto bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka, viņa aizstāvja, kā arī uzņēmēja Germana Miluša aizstāvja kasācijas sūdzības, _Diena _uzzināja AT. Sūdzību noraidīšanas un iepriekšējo instanču lēmumu nemainīšanas gadījumā J. Milušam konfiscē sievas īpašumā pārrakstītos miljoniem latu vērtos zemes īpašumus Jūrmalā un citviet, iepriekš ziņoja BNS.

Bijušais Jūrmalas mērs J.Hlevickis savukārt ir zaudējis savu deputāta mandātu, jo saskaņā ar likuma “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu” 3.pantu, pašvaldības deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar dienu, kad likumīgā spēkā ir stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums. Tiesas lēmums nav pārsūdzams, līdz ar to spriedums šajā krimināllietā ir stājies spēkā.

J.Hlevickis 2005.gada pašvaldību vēlēšanās Jūrmalas domē (JD) tika ievēlēts kā vienīgais no Latvijas Pirmās partijas (LPP) saraksta, otrajā vietā atstājot SIA Dzintaru koncertzāle valdes priekšsēdētāju Andreju Kondratjuku. A.Kondratjuks Dienai apstiprināja, ka ir gatavs kļūt par JD deputātu: “Es zināju, uz ko es gāju, un es to joprojām vēlos. Deputāta statusā man arī būs vieglāk attīstīt koncertzāli.”

Jau ziņots, ka AT Senāta Krimināllietu departaments kasācijas kārtībā skatīja 2005. gada Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu kukuļošanas krimināllietu, kurā apsūdzēts bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Juris Hlevickis, uzņēmējs Germans Milušs un deputāta kandidāts Gvido Harijs Volbrugs. Gan Zemgales apgabaltiesa 2007. gada martā, gan Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palāta 2008. gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

J. Hlevickim un G. Milušam piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, G. H. Volbrugam trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Krimināllietu tiesu palāta arī apmierināja prokuratūras lūgumu par Miluša sievas iemaksātās drošības naudas - 20 000 latu - ieskaitīšanu Valsts kasē.

Hlevicka advokāta sūdzībā bija lūgts AT Senātam lietu skatīt mutvārdu procesā (tiesa procesu skatīja rakstveidā) un lietas materiāliem pievienot cita šajā lietā apsūdzētā Gvido Harija Volbruga janvārī Latvijas Televīzijā paziņoto, kas liecina par nepatiesām apsūdzībām Hlevickim, ziņo BNS. Volbrugs intervijā apgalvo, ka cits lietā apsūdzētais un bēguļojušais Leonīds Lasmanis nav bijusi tā persona, kas pārstāvēja J. Hlevicka intereses, turklāt J. Hlevickis neko nav zinājis par naudas došanu domniekam Ilmāram Ančānam.

Advokātam izbrīnu arī raisa tas, kādēļ AT savā spriedumā min viņa apelācijas sūdzību, lai arī advokāts J. Hlevicki pārstāvēja AT, viņš tādu vispār nebija iesniedzis, viņš pauda aģentūrai BNS.

(Papildināta ar 2. un 3. rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SPRIEDUMS


AT Krimināllietu tiesu palātas spriedums, ko Senāts atstājis negrozītu, lasāms šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas