Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Milzīgas studētgribētāju rindas pie LU

Šodien sākās dokumentu pieņemšana Latvjas Universitātē (LU). Pie centrālās ēkas Raiņa bulvārī, kārtējo gadu novērojamas milzīgas rindas. LU uzsver, ka uzņemšanas rezultāti nav atkarīgi no laika, kurā dokumenti tiek iesniegti, tāpēc aicina jauniešus būt saprātīgiem un nākt arī citās dienās, ne tikai šodien, ziņo LETA.

Kā novēroja Diena, agrā pēcpusdienā rinda samaziājusies līdz Arhitektu ielas sākumam. Rīta pusē tā stiepās līdz pat Merķeļa ielai.

Iepriekš LU rektors Mārcis Auziņš Dienai kā risinājumu rindas izskaušanai minēja elektroniskās pieteikšanās izveidošanu. "Vēl vairāk — es domāju, ka būtu loģiski, ja [elektroniski] varētu pieteikties visās Latvijas augstskolās. Mana sāpe un tas, ko es gribētu pierunāt Izglītības un zinātnes ministriju, bet līdz šim tas nav izdevies, ir taisīt vienotu pieteikšanās datu bāzi, kas mums ļautu arī precīzāk prognozēt un plānot savu nākotni,"  teica M. Auziņš.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LU Preses centra pārstāve Ilona Vilcāne, oficiālais dokumentu pieņemšanas laiks ir līdz plkst.17, tomēr, ja būs nepieciešams, studēt gribētāji tiks apkalpoti arī pēc tam. Pagājušā gada pieredze liecina, ka dienas beigās rinda sarūk, tāpēc dokumentu pieņemšanas komisija darbu varēja beigt plkst.18. "Protams, ja jaunieši vēlas stāvēt rindā, viņi to var darīt, tomēr mēs aicinām nākt arī rīt un parīt, jo dokumentu iesniegšanas laiks neietekmē uzņemšanas rezultātus," uzsvēra Vilcāne.

Līdz plkst. 14:25 LU tika piereģistrēti 1814 reflektanti, liecina universitātes dati. Piereģistrējušos jauniešu izvēlē dominē tradicionāli populārākās programmas - Ekonomikas un vadības fakultātes bakalaura programmas Vadības zinības un Ekonomika, kā arī Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes programma. M. Auziņš prognozē, ka šogad LU uzņems vairāk kā 6 000 studentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SEKO LĪDZI!


Šeit iegūstama jaunākā informācija par populārākajām programmām LU!

Noskaties video

Rindā pēc zinībām

LASIET VĒL:


Intervija ar LU rektoru Mārci Auziņu (21.07.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas