Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Mūziķa joks par bankām beidzas ar kriminālprocesu

Drošības policija (DP) nopratinājusi _Putnu balles solistu Valteru par 9. novembrī Jelgavas kultūras namā koncerta laikā izteiktu joku par finanšu sistēmu, Dienai _apstiprināja mūziķis. Viņš par policijas rīcību ir sašutis un nolēmis vairs par šādām lietām neizteikties. Pret mūziķi ir ierosināts kriminālprocess aizdomās par mēģinājumu destabilizēt finanšu sistēmu.

Kā skaidroja Valters, pratināšanas laikā DP vēlējušies noskaidrot par pašu faktu. Viņš pajokojis pirms dziesmas _Ejam tālāk, _kad instrumenta skaņošanas dēļ radusies pauze. Aktuālā situācija ap _Parex banku _un dziesmas teksts viņu iedvesmoja pajokot, ka tagad visi skries uz bankomātiem izņemt naudu, bet viņš aicinājis visupirms noklausīties koncertu.

“Tas teksts bija ironisks izteikums par šā brīža situāciju valstī. Īsti nesaprotu, kas notiek valstī, ja vairs nevar jokot. Tas viss atgādina laikus, kad valdīja cenzūra,” ir sašutis Valters. Kaut gan brīdinājumi un draudi no DP puses nav bijuši, viņš pats izdomājis, ka par tādām lietām vairs nav ko ironizēt, jo “ir cilvēki, kuri laikam nesaprot jokus”.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja DP  priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, Drošības policija turpina izmeklēšanas darbības divu kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā, kas ierosināti par mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu. Viens no kriminālprocesiem sākts pēc kādas bankas iesnieguma, ka šā gada 9.novembrī Jelgavas kultūras namā, sākot koncertu, viens no tā dalībniekiem aicināja pēc koncerta doties uz Parex banku un Latvijas Krājbanku izņemt naudu. Pamatojoties uz saņemto iesniegumu, Drošības policija 14.novembrī sāka kriminālprocesu par apzināti nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu mutvārdos, rakstveidā vai citādā veidā par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

Jau vēstīts, ka otra kriminālprocesa ietvaros uz divām diennaktīm aizturēts Ventspils Augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs. Policija piektdienas pēcpusdienā viņu atbrīvojusi. D.Smirnovam piemēroti divi drošības līdzekļi - sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana un aizliegums izbraukt no valsts.

(papildināta ar Aigara Runča un Raimonda Paula viedokļiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒJUMI

Aigars Runčis no grupas "Borowa MC": 

"Komunikācija koncertos ar skatītājiem notiek un tā ir ļoti svarīga. Joki padara koncertu izteiksmīgāku un prātā paliekošāku. Mums tas ir svarīgi, bet pārdomājam, ko sakām. Ir lietas ar kurām no skatuves nejoko. Nezinu, vai joks par Parex banku bija gaumīgs, manuprāt, ir jāpatur prātā, ka cilvēki tomēr ieklausās un novērtē, ko tu pasaki un par teikto ir jāuzņemas atbildība. Šis gadījums liek domāt, ka joks nebija gaumīgs un, iespējams, ka labāk būtu bijis pajokot ar grupu nevis ar publiku. Manuprāt, Valteram tas bija jāapzinās, ņemot vērā, ka viņš studē politoloģiju." 

Komponists Raimonds Pauls:

Arī es esmu šo to pateicis. Nedomāju, ka Valters to darīja aiz kāda nodoma vai pasūtījuma. Tā ir nelaimīga sakritība, ja tas būtu teikts agrāk, tam vispār nebūtu pievērsta uzmanība. Tā nervozitāte, kas ir riķņī apkārt, kad no bankas tiek izņemti milzīgi līdzekļi. Ja kāds uzmanīgs cilvēks policijai ir uzrakstījis, tai šī lieta jārisina. Bet es pārāk labi to zēnu pazīstu, domāju, ka tas ir pārpratums. Skatuves cilvēki atļaujas to, ko daudzi citi nevar. Krieviem ir humoristi, kas uz skatuves ļoti asi izsakās gan par valdību, gan par prezidentu. Tomēr robežai ir jābūt, tai skaitā dzeltenajai presei.

LASI VĒL

Aizturētajam pasniedzējam aizliedz izbraukt no valsts



LASI VAIRĀK

LB: Bērziņa izteikumi par devalvāciju neētiski; policija pārbaudi nerosinās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas