Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Nacionālās drošības padomē par nākamo KNAB priekšnieku neesot runāts

Jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka izvēli Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdē netika apspriests, pēc tās žurnālistus informēja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP). NDP sēde bija neparasti ilga - Rīgas pilī tās locekļi runāja vairāk nekā 4 stundas, novēroja Diena.

M. Segliņš klāstīja, ka sēdē apspriests Nacionālās drošības plāns, kibernoziegumi, situācija Iekšlietu ministrijā, kā arī aizsardzības un ārlietu sfērā. “Sīkākas detaļas neesmu pilnvarots izpaust,” žurnālistiem pēc sēdes teica M. Segliņš.

Pēc sēdes no pils iznāca arī Saeimas deputāts Juris Dobelis (TB/LNNK), kurš teicās, ka sēdē piedalījies kā Saeimas Iekšlietu, Aizsardzības un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvis.

Nacionālās drošības padome (NDP) nolēma virzīt Saeimai apstiprināšanai Nacionālās drošības koncepciju, informē Prezidenta preses dienests. Tāpat NDP izskatīja Militāro draudu analīzi un iespējamo kibernoziegumu draudu novēršanas plānu.

NDP izskatīja arī sagatavoto Militāro draudu analīzi, kas tiek gatavota regulāri un ir klasificēta informācija. Tāpat tika izskatīts iespējamo kibernoziegumu draudu novēršanas plāns. Iepriekš NDP kibernoziegumu draudu novēršanu iekļāva kā vienu no Latvijas drošības dienestu attīstības virzieniem šajā gadā.

NDP vada Valsts prezidents, kurš sasauc padomes sēdes. NDP locekļi pēc amata ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs, Satversmes aizsardzības biroja direktors. Padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram.


(papildināta ar 3.-5. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas