Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Negaisā Kurzemē lūzuši koki; svētdien veidosies ļoti spēcīgi negaisi

Negaisa dēļ sestdien vakarā un svētdien no rīta Kurzemes pusē atkal lūzuši koki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Arī svētdienas pēcpusdienā un vakarā Latvijā veidosies negaisi un daži no tiem būs ļoti spēcīgi.

Sestdienas pievakarē negaiss vietām bija Kurzemē, Zemgalē un Rīgā. Vēja brāzmas negaisa laikā Rīgā bijušas līdz 12 metriem sekundē, Liepājā - 18 metriem sekundē. Cilvēki gan lūztošo koku dēļ šoreiz nav cietuši.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka Dobelē vēja brāzmas negaisa laikā sasniegušas 23 metrus sekundē, kas atbilst vētras spēkam.

Negaisa mākonis nāca no Lietuvas, kur tas bija vēl postošāks. Varenas rajonā negaisa laikā bojā gājuši divi cilvēki, aģentūrai BNS pavēstīja Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Bojā gājušie negaisa laikā atpūtušies ezerā. Viens bojā gājušais bijis Glukas ezerā, otrs Varenas ezerā, kur negaisa laikā vēl ir divi cietušie.

Lietuvas meteodienests Kauņā fiksējis 26 metrus sekundē spēcīgas vēja brāzmas.

Svētdiena būs mākoņaina, debesis skaidrosies tikai brīžiem. Daudzviet, lielākoties Kurzemē un Zemgalē, gaidāmas lietusgāzes ar negaisu, iespējama arī krusa. Valdošais būs dienvidu vējš, bet pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem ar ātrumu 3-7 metri sekundē, bet negaisa laikā iespējamas spēcīgas vēja brāzmas, kas pārsniegs 20 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra Vidzemē un Latgalē +30..+35 grādi, Kurzemē un Zemgalē +25..+30 grādi, vietām jūras piekrastē vēsāks - +22..+24 grādi.

Rīgā mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, galvenokārt pēcpusdienā un vakarā gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss, iespējama krusa un stipras vēja brāzmas. Maksimālā gaisa temperatūra - +29..+30 grādi.

Svētdien Latvijai pāri virzīsies ar nelielu ciklonu saistīta aukstā atmosfēras fronte. Tā Latviju šķērso no rietumiem, tādēļ sākumā negaisi veidosies Kurzemē un Zemgalē, bet vēlā vakarā un naktī uz pirmdienu arī valsts austrumos.

Tik karstām un mitrām gaisa masām sastopoties ar vēsāku gaisu, kāds tuvojas Latvijai, var veidoties milzīgi negaisa mākoņi. Iepriekšējās dienās Polijā līdzīgos apstākļos veidojušies spēcīgi negaisi ar lietusgāzēm un vētrām. Negaisa mākoņu augstums sasniedzis pat 19 kilometrus, liecina Baltkrievijas meteodienesta informācija. Tik augsti mākoņi šajos platuma grādos ir ļoti reta parādība. Negaisa mākoņu augstums reti pārsniedz 15 kilometrus.

(papildināta no 3.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas