Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - No darba policijā atlaidīs 200, arodbiedrība draud ar tiesu

Izlemjot par policistu masveida atlaišanu, policijas vadība nav ievērojusi darba koplīgumu, tādēļ policistu arodbiedrība šo lēmumu varētu apstrīdēt tiesā. Nekādu oficiālu informāciju par atlaišanu arodbiedrība nav saņēmusi, tomēr ir saņemtas ziņas no policijas pārvaldēm – gan priekšniekiem, gan arodbiedrības biedriem, Dienai sacīja Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Melnalksnis.

“Tādēļ jau līgumi pastāv, lai tos ievērotu,” viņš uzsver. NPA cer, ka Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis spēs atsaukt savu pavēli, ja tāda ir izdota, un par šādu soli konsultēsies ar arodbiedrību.Koplīgumā noteikts, ka Valsts policijas vadībai reorganizācijas vai štatu samazināšanas, darbinieku atvaļināšanas vai pārcelšanas gadījumos ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms tās ir jāinformē arodbiedrība. Ja tas tā nav noticis, arodbiedrībai ir pamats vērsties tiesā.Saskaņā ar NPA rīcībā esošo informāciju, 2008.gada 11.novembrī visas Valsts policijas iestādes saņēma Valsts policijas priekšnieka A.Lieljukša pavēli. Tajā teikts, ka divu dienu laikā policijas priekšniekiem Valsts policijas vadībai jāiesniedz amatu saraksts, kurus jāsamazina un darbinieku uzvārdi, kurus atvaļināt.

“Civilizētā valstī rēķinās ar sociālajiem partneriem. Viena galva ir laba, bet divas ir labāk. Varētu pakonsultēties un varbūt mēs varētu atrast citu risinājumu, lai tas nebūtu pārāk sāpīgi,” teica A.Melnalksnis. Pēc viņa stāstītā, arodbiedrībai zvanot arī policijas pārvaldes priekšnieki, kas ir neziņā kā rīkoties. Turklāt, tas viss notiek tieši pirms valsts svētkiem, ar rūgtumu noteica A.Melnalksnis.

Aģentūras LETA rīcībā ir nonākusi A.Lieljukša pavēle, ka no darba Valsts policijā plānots atbrīvot 507 darbiniekus.

Dienas laikā iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) to noliedza un norādīja, ka varētu atlaist līdz 200 patlaban strādājošiem policistiem, vēsta BNS.

"Citi tiks pārvietoti no vienas darba vietas uz otru, un tiks likvidētas vakances. Valsts policijā bija vairāki simti tukšu vakanču. Nevienu reizi nav bijusi runa par 500 policistiem. Es nezinu, kāpēc ir jātracina cilvēki, policisti un jānāk ar skaļiem paziņojumiem," M.Segliņš pauda.

Runa par policistu skaita samazināšanu līdz 200 policistiem no 9000, Segliņš norādīja. Viņš uzskata, ka tas būs minimāls samazinājums, kas "valsts drošībai būtisku apdraudējumu nerada".

VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Sintija Virse aģentūrai BNS apstiprināja, ka saskaņā ar VP priekšnieka pavēli 150 policistu plānots atbrīvot Rīgas reģiona pārvaldē, 39 policistus - Daugavpils policijas pārvaldē, bet 35 - Ludzas policijas pārvaldē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas