Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Pēc Zatlera runas Saeimā deputātiem vārdu nedos

Šorīt Saeimas prezidijs kopīgajā sēdē ar Frakciju padomi balsojumā nolēma trešdienas ārkārtas sēdē pēc Valsts prezidenta runas nerīkot deputātu debates. Tā kā šis jautājums nav noregulēts Saeimas kārtības rullī, par to bija jāizlemj prezidijam. Pret debašu atklāšanu bija visi koalīcijas frakciju pārstāvji, par bija _Jaunais Laiks, Saskaņas centrs un Pilsoniskās savienības _pārstāvji. _Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā _frakcijas vadītājs Jakovs Pliners balsojumā atturējās, kaut diskusijā iebilda pret debašu liegšanu.

Koalīcijas pārstāvji savu viedokli pamatoja ar Saeimas tradīcijām, jo līdz šim nekad pēc valsts amatpersonu un ārvalstu viesu uzrunām debates Saeimā nav notikušas. 8. Saeimas laikā ir notikušas 30, bet 9. Saeimas laikā pagaidām amatpersonas deputātus ir uzrunājušas 10 reizes.

Savukārt opozīcija norādīja, ka šī nav tradicionālā situācija, jo šī ir darba tikšanās ar Valsts prezidentu. Tāpēc būtu svarīgi, lai viņš dzirdētu Saeimas frakcijas pārstāvju domas, uzskata opozīcija. Tomēr balsojumā prezidijs nolēma debates pēc prezidenta runas neatklāt.

Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Vineta Muižniece (TP) sanāksmē klātesošos informēja, ka jau šodien tiks sasaukta viņas vadītā komisijas sēde, lai lemtu, kā strādāt ar V. Zatlera iniciatīvu par Satversmes grozījumiem, kuru viņš plāno šodien iesniegt parlamentam.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tautas nobalsošanas par Satversmes grozījumiem, kas paredz tautas tiesības rosināt atlaist Saeimu, sasauca parlamenta ārkārtas sēdi, kurā uzstāsies ar runu.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Opozīcija no prezidenta monologa vietā vēlas dialogu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas