Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta Piensaimnieki piesaka ultimātu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Rīdziniekiem vēl saglabājušās piena kanniņas. Kam nav, tie iegādāsies. Līdz 15.05 piena ražotājiem vajadzētu izstrādāt maršrutus...
K-K
K
... Apsveicami !!! ... Beidzot apzinata un organizeta piensaimniecibas attistiba bez oligarhu garajiem nagiem ...!!!!
Pifs
P
Man lauku kaimins butu laimigs lidz ausim, ja pardotu pienu 30 s/litraa, es butu laimigs no vina pirkt kaut par 40 s/litraa.Uzsversu- Istu pienu! Bet to redz nevar, jo norma zemniekam ir tas 7 tonnas gadaa ko var sitadi pardot.Kur tad ir tas brivas tirgus?? Normu izdomajusi musu ieredni atklati lobejot parstradi un tirdzniecibu.Dabigi ,lauku paps jau kepaa neiedos ,tapec ari paliek mulkjos. Rozem, starp citu, sen bija jaaizvacas, kaut vai par cukuru.
Chingacguks
C
Vienīgais iespējamais atbalsts ir atdot zemniekiem Kalvīti - kad kļuva par zemkopības ministru, viņa vienīgā labā īpašība bija māka izslaukt govi. Lai slauc govis, nevis Latviju! Par subsīdijām - katram neveiksminiekam vai neprašam nav nauda jādod. Ja kāds uzskata, ka viņam no budžeta pienākas dotācija - es arī gribu. Neviens nav spiedis zemniekus par tādiem kļūt un viņu biznesa risks nu nebūt nav pats augstākais, bez tam cik zemnieku ir domājuši par risku diversificēšanu un apdrošināšanu? Rezumē - katrs pats atbild par savu izvēli un citiem nav par lūzeriem jāmaksā. Ja valdība kaut ko piešķirs, saņems atkal Kalvītis, Slakteris un citi oranži vai citpartejiski zemnieki. Nevajag apdāvināt lauku biznesmeņus, kad pensionāriem un ģimenēm ar bērniem nav ko ēst - zemnieki badā nemirst, vienam otram vairāk tehnikas sētā, kā vidējam Latvijas uzņēmumam.
Janis to Indulis
J
Par Holandes atbalsta politiku saviem zemniekiem droši vien neesi dzirdējis, jo dzīvo pilsētā un tiešā veidā tas tevi neskar. Pieņemu, ka dzīvojot Holandē, tevi nemaz neinteresē kādos apstākļos tās Holandes govis aug. PS. Viens no labākajiem pieniem tiek ražots tieši Latvijā !!! (ja kas)
Pings
P
vai nu blakus lielveikaliem.... un vai nu 500 litru ir daudz???? :D bet probleema taa, ka pashlaik pashi paardot var tikai liidz 7 tonnam, kas ir gaužžam maz
alma
a
Piensaimniekiem, zemniekeim vajag iet un iztrenkat Zemkopibas ministriju Republikas laukuma 2 ar sudu daksam un pasiem zemniekiem izveidot jaunu ministrijas darbinieku sastavu no konkursa karta izraudzitiem ieredniem, ministra, jo sie, kuri strada ministrija ir ka erces, ka paraziti uz zemnieku adas.
Zaks
Z
Problēma ir pārstrādājotos, vinji jau to pienu atskjaida un pieliek klaat E vielas un atdod lielveikaliem. Ja visi zemnieki saaktu pienu veest un kautkur blakus lielveikaliem tirgot, tas buutu supeer, domaaju, ka videeji 500 litru dienaa var iztirgot, it sevishkji izlaizhot caur sepaeretotu, kreejuminsh buutu un biezpieninjam ar sanaaktu:)
laistaja
l
Ts tapec, lai mes vairak pirktu holandiesu, leisu un igaunju pienu! Citadi ari polijai nebus kur savu likt, ko tad?
filosofs
f
Hm. Pieprasītā summa nemaz nav tik liela... uz Gaismas pils un Zelta tilta fona... Vispār interesanti: kolīdz kaut kam TIEŠĀM BŪTISKAM tiek prasīta nauda, ministrijām nekad nav naudas. Taču, ja vajag kaut kādas Gaismas (lasi gaisa) pilis celt, uzreiz parādās ir rezerves budžeti, i privātie investori...
PaPa
P
Mūsu mīlā Eiropas Savienība ;))) Zviedrijā ir tāda pati situācija :)
Pings
P
Problēma - finansējums jau ir, bet tikai nepareizajiem projektiem - ir ilgtspējībai, nav ārkārtas situācijām, līdz ar to līdz ilgtspējībai nemaz netiekam.... žēl. Njā R-Eiropu vispār nav ko pieminēt, dažkārt rodas sajūta, ka viņi tikai uz tradīcijām balstoties spētu noturēties. Un uz spēcīgo ekonomiku, protams. :)
piensaimniekiem nebus pietieko
p
jo starpnieki atkal uzcels cenas un tas pats notiks. jaregulē starpnieki. vai piensaimniekiem ir jabuvē pašiem savas fabrikas lai viņi paši var regulēt no augšas lidz apakšai.
Econ
E
Ja realitātē darbojas konkurences mehānisms (konkurenci nodrošinošās institūcijas ir uzdevumu augstumos un ir pilnīgi neatkarīgas), tad šāda peļņa, kāda ir gan lielajiem piena pārstrādātājiem, gan tirgotājiem, vienkārši nav iespējama, jo no ārpuses ienāk jauni spēlētāji (ja neienāk jauni tirgotāji kā, piemēram, Latvijā tas notika, tad tas ar lielu varbūtību ir saistīts ar korupciju, jaunu pārstrādātāju neienākšana tirgū savukārt ar lielu varbūtību ir saistīta ar tirgotāju konkurences pārkāpumiem - ļaunprātīgu dominantās pozīcijas izmantošanu, pieprasot slēgt "visai dīvainus" līgumus). Un tā nu "viss iet pa apli" un pašam piensaimniekam paliek arvien mazāka daļa.
Skolotājs
S
malači.... prieks,ka ja ne pashi valdiibas Dievi,tad vismaz tauta kaut ko saak dariit... patiikami dzirdeet...nekustsmo īpašumu pārstāvjiem arii viss vairs neiet tik spiidoshi(pirceeji zuud,tie,kas ir,prasa kvalitaati....)....pats kaadu laku nu jau neesmu dzimtenee,bet driizumaa tur atgrieziishos,tachu lasu dienu i-netaa katru dienu.arii piensaimnieki saak ausiities...driiz arii mees,skolotaaji,kut ko dariisim....malaa jau nestaaveesim....Bravo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas