Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Premjers redz Vilnīti KNAB priekšnieka amatā

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pēc šodien Nacionālās drošības padomes sēdes, kura ieteica KNAB priekšnieka amatā virzīt Normundu Vilnīti, ir guvis pārliecību, ka viņš varētu būt piemērots KNAB vadītājs. Premjers atzina, ka virzīs viņa kandidatūru atkārtotai apstiprināšanai valdībā un pēc tam virzīs apstiprināšanai uz Saeimu.

Jau nākamajā valdības sēdē ministri varētu izlemt par Vilnīša virzīšanu. Jautāts, vai redz N. Vilnīti KNAB priekšnieka amatā viņš atbildēja: "Es redzu." Premjera skatījumā ir četri argumenti, kāpēc, viņaprāt, N. Vilnītis ir virzāms uz Saeimu. Pirmais, pieredze - gan organizētās noziedzības un narkotiku apkarošanā, izpratne par darbu ar operatīvajiem līdzekļiem. Otrs, N. Vilnītis pārzina uzņēmējdarbības vidi - pēc Godmaņa vārdiem, viņš zina, kas notiek biznesa vidē. Trešais arguments pēc premjera teiktā ir "absolūta neangažētība". I. Godmanis uzsvēra, ka neviens politiskās partijas vai valdības pārstāvis nav viņu uzrunājis un virzījis šim amatam. Ceturtais, N. Vilnītis labi iepazinies ar KNAB likumdošanu, ciktāl tas esot iespējams, neesot biroja vadītāja amatā.

Tāpat I. Godmanis atklāja, ka par viņu ir ievācis atsauksmes policijas struktūrās un saņēmis pozitīvu vērtējumu. Tāpat viņš minēja, ka N. Vilnītim ir izpratne par Drošības policijas un Valsts policijas darbu, kas ir svarīgi, jo KNAB darbinieki nāk no abām šīm iestādēm, turklāt ir lietas, kuru izmeklēšanā visām iestādēm ir jāsadarbojas.

Kopumā premjers bija ļoti pozitīvi noskaņots par N. Vilnīša virzīšanu. Viņš atzina, ka pēc valdības lēmuma runās ar Saeimas frakcijām par viņa atbalstīšanu, taču dzelžaini neturēsies pie t.s. Adventes vienošanās norunātā principa, ka KNAB priekšnieks Saeimā jāapstiprina ar divām trešdaļām deputātu balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas