Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Rīgas Kinostudija sūdz tiesā valsti

Rīgas Kinostudija vērsusies ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, pieprasot kā nelikumīgus atcelt valsts aģentūras _Nacionālais kino centrs _lēmumu par naudas sadali šā gada filmām.

Kinostudija protestē pret lēmumu atteikt piešķirt naudu dokumentālajai filmai Padoties aizliegts! , kurai lūdza piešķirt 15,4 tūkstošus latu. Rīgas kinostudija arī norāda, ka dokumentālajiem filmu projektiem paredzētais finansējums tika pārcelts spēlfilmām. Pēc kinocentra vadības teiktā, "Nacionālā kino centra ierēdņi konkursa gaitā, nelikumīgi mainot nolikumu, Ls 90 340 bija pārcēluši spēlfilmu projektiem".

SIA Radošā apvienība Rīgas Kinostudija valdes loceklis Vents Horsts uzskata, ka „konkursa norise ir spilgts amatpersonu neierobežotas patvaļas piemērs, jo valsts budžeta līdzekļi tika brīvi pārdalīti pretēji konkursa nolikumā noteiktajam naudas sadalījumam”.

Nacionālā kino centra direktore Ilze Gailīte – Holmberga Dienai sacīja, ka vēlētos redzēt oficiālus kinostudijas iebildumus, lai sniegtu sīkākus komentārus. “Tā ir viņu interpretācija par notikušo, viņi ir dusmīgi, jo nedabūja finansējumu,” bija pirmā reakcija I.Gailītei – Holmergai. Viņa atgādināja, ka savulaik jau nosūtījuši paskaidrojumu Kultūras ministrijai, kāpēc minētā filma nav ieguvusi valsts atbalstu.

Dokumentālo filmu komisija atzinusi, ka filma nav pietiekami augstas kvalitātes un tā būtu naudas izniekošana, pieņemto komisijas lēmumu atgādināja I.Gailīte – Holmberga. Ministru kabineta noteikumi nenosakot kvotas, cik katrai filmu kategorijai lielu finansējumu novirzīt, pārmetumus, ka nauda pārcelta spēlfilmām, atspēkoja Nacionālā kino centra vadītāja.

Apstiprinātais Nacionālā kino centra konkursa nolikums noteica, kā dažādu žanru filmām šogad tiek sadalīti 2,11 miljoni valsts naudas. No šīs summas Ls 1 247 500 bija paredzēti spēlfilmām, Ls 457 500 – animācijas filmām, Ls 405 000 – dokumentālajām filmām.

Kino centrs septembrī izsludinās jaunu konkursu dokumentālajām filmām. Tiks sadalīti Ls 90 000 no šā gada piešķirtās naudas kino, norādīja I.Gailīte - Holmberga. Tas ir tik pat, cik pārcēlām spēlfilmām, minēja centra vadītāja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas