Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Saeima balso pret tiesnesi Gailīti

Saeima ceturtdien neapstiprināja Velgu Gailīti par Zemgales apgabaltiesas tiesnesi. Par balsoja 33 deputāti, pret 29, atturējās 22. Balsojums bija aizklāts. Iepriekš atbildīgā Saeimas komisija V.Gailītes kandidatūru šim amatam atbalstīja, tādēļ šodienas balsojums Saeimā ir negaidīts. Diena jau rakstīja, ka Rīgas centra rajona tiesas priekšsēdētāja V. Gailīte ir viena no skandalozās grāmatas _Tiesāšanās kā ķēķis _varonēm. V. Gailīte saņēma Saeimas Juridiskās komisijas deputātu vairākuma atbalstu apstiprināšanai Zemgales apgabaltiesas tiesneses amatā.

Tiesu administrācijas (TA) preses sekretārs Gatis Tauriņš atzina, ka šis varētu būt pirmais gadījums, kad Saeima lēmusi neiecelt kādu rajona tiesas tiesnesi par apgabaltiesas tiesnesi.

Tā kā V.Gailīte par tiesnesi iecelta uz mūžu, viņa paliek par Centra rajona tiesas tiesnesi, taču viņas pilnvaras priekšsēdētājas amatā beidzas 3.jūlijā. Pēc tam tikšot iecelts tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs līdz brīdim, kad TA apstiprinās jaunu vadītāju.

11.jūnijs bija pēdējā diena, kad pretendenti varēja pieteikties konkursā Centra rajona tiesas priekšsēdētāja amatam. TA bija saņēmusi vienu pieteikumu, ko iesniedza šīs pašas tiesas tiesnese Dzintra Balta. Kā pastāstīja G.Tauriņš, tā kā Latvijas Pasta problēmu dēļ kavējas korespondences piegādes, tad vēl līdz nedēļas beigām tikšot gaidīti pieteikumi pa pastu. Pēc tam plānota pieteikumu vērtēšana.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET PLAŠĀK

KAS IR TIESNESE GAILĪTE UN KĀPĒC VIŅU IEPRIEKŠ ATBALSTĪJA JURIDISKĀ KOMISIJA?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas