Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Saeimā šodien koalīcijai vairākums

Saeimas ārkārtas sēdē, kur deputātiem jālemj par neuzticības izteikšanu aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP) un zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS), koalīcijas partijām ir vairākums, _Dienai _apstiprināja Tautas partijas (TP) frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

Koalīcijai ir pārliecība, ka Saeimā šodien tai ir 51 balss. Uz sēdi ieradies arī Viktors Ščerbatihs, kuram laikā līdz olimpiskajām spēlēm Saeima devusi iespēju neapmeklēt sēdes. Kā novēroja Diena, TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, kurš bija devies uz ASV, nepiedalās sēdē. Neoficiāli zināms, ka viņš ir "iestrēdzis" kādā lidostā.

Uz kārtējo Saeimas sēdi A. Kalvītis ieradās pēc plkst. 15., divas stundas pēc tās sākuma, kad deputāti vēl turpināja debatēt par A. Loskutovu. Speciāli A. Kalvītim tika atvērtas Saeimas sānu ieejas durvis, kuras ikdienā deputāti neizmanto. Tomēr daļa pie Saeimas ēkas sanākušie bija pulcējušies arī pie šīm durvīm, un tie A. Kalvītim veltīja kritiskus vārdus, piemēram, "Tautas partija bēg no tautas".

Līdz ar to Saeimas sēdē šobrīd piedalās 93 deputāti. No koalīcijas sēdē nepiedalās Jānis Eglītis (TP), Aigars Kalvītis (TP), no opozīcijas nepiedalās Saskaņas centra deputāti Andrejs Klementjevs, Ivans Klementjevs un Sergejs Mirskis, kā arī Pilsoniskās savienības deputāts Gunārs Laicāns, neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis.

Jau ziņots, ka svētdien Saeimā notiek divas sēdes - ārkārtas, kurā lemj par neuzticības izteikšanu diviem ministriem, bet pēc tās paredzēta kārtējā Saeimas sēde, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbilstību ieņemamajam amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas