Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - SCP vadīs Štokenbergs

Par partijas Sabiedrība citai politikai  valdes priekšsēdētāju un līdz ar to arī partijas vadītāju šodien pilnsapulcē ar pārliecinošu balsu vairākumu ievēlēts Aigars Štokenbergs. Līdz šim partiju vadīja trīs līdzpriekšsēdētāji Artis Pabriks, A.Štokenbergs un Karīna Korna, kā arī valdes priekšsēdētājs Gatis Kokins, kurš šoreiz nekandidēja uz nevienu amatu. A.Štokenbergs Dienai teica, ka, visticamāk G.Kokins turpmāk vadīs partijas Ekonomikas un finanšu darba grupu, ko patlaban vada Egons Liepiņš.

Partijas jaunās valdes vēlēšanās vislielāko balsu skaitu saņēma nesen partijai pievienojies bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs, kam sekoja Artis Pabriks, Egons Liepiņš, Karīna Korna, Edgars Štelmahers, Gundega Rancāne, Inese Vasiļjeva, Edvards Smiltēns, Gints Knoks un Kaspars Funts. Kopā uz desmit locekļu lielo valdi bija 28 kandidāti.

A.Štokenbergs savā runā bija lakonisks un teica, ka partijas uzdevumus ir panākt, lai tauta atgūtu uzticību valstij un politikai. Pilnsapulcē apstiprinātas platformas Eiropas parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, bet kandidātu sarakstus apstiprinās partijas dome. Jaunajai valdei vēl būs jāizšķir patlaban partijā strīdīgs jautājums, vai ļaut vēlēšanās kandidēt tikai partijas biedriem vai arī atbalstītājiem.

Jau ziņots, ka SCP pilnsapulcē šodien mainīts partijas vadības princips, atsakoties no līdzpriekšsēdētāju amatiem, kā arī tiks vēlēta jauna partijas vadība. Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Gatis Kokins nekandidē nedz uz vietu valdē, nedz valdes priekšsēdētāja amatu. Publiski sapulcē viņš gan iemeslus neminēja. Uz valdes priekšsēdētāja, kas līdz ar partijas statūtu maiņu būs arī partijas vadītājs, amatu kandidēja Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks un Egons Liepiņš.

A.Štokenbergs savā runā norādīja uz trim cilvēkiem, kurus grib redzēt partijas valdē – Egons Liepiņš, A.Loskutovs un Gints Knoks, kurš aktīvi darbojas partijā, bet līdz šim nebija valdē. Neiesaistīšanos Jaunā laika vadītajā valdībā A.Štokenbergs skaidroja ar to, ka tādā gadījumā SCP nāktos atkāpties no saviem principiem, jo valdības deklarācijā nebija uzsvērta sociāli atbildīga politika, kas ir SCP svarīgākais uzstādījums.

SCP biedru skaits tuvojas 800, un teju puse no tiem partijai pievienojušies pēc 13.janvāra mītiņa Doma laukumā, tika uzsvērts kongresā. Partijas pilnsapulcē piedalās ap 400 delegātu.   


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

SCP programma Eiropas parlamenta vēlēšanās

SCP platforma pašvaldību vēlēšanām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas