Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Segliņš: TP premjera kandidāti Riekstiņš un Zalāns

Tautas partijai ir gan plāns B, gan plāns C politiskās krīzes atrisināšanai, taču pie tā īstenošanas partija vēl neķersies, sagaidot cik ātri premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) rīkosies un īstenos valdības reorganizācijas plānu, kuru izstrādājis TP ministrs Edgars Zalāns, žurnālistiem sacīja TP līderis Mareks Segliņš.

I.Godmanis pēc valdības sēdes bija steidzīgs un informējis par _Parex_ banku, par politiku vairs nevēlējās sniegt komentārus, taču no viņa teiktā varēja noprast, ka līdz piektdienai viņš ķersies klāt valdības reorganizācijas plānam. Trešdien un ceturtdien gan premjeram paredzēta vizīte uz Baltkrieviju.

Vienlaikus gan M.Segliņš uzsvēra, ka TP ir premjera kandidāti un atzina, ka starp viņiem ir ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un pašvaldību lietu ministrs un plāna autors E.Zalāns. No TP priekšsēža teiktā izrietēja, ka no I.Godmaņa tiek gaidīta nekavējoša rīcība, iedarbinot E. Zalāna plānu. “Nekavējoties nozīmē nekavējoties.” Viņš nenosauca konkrētu laiku, ko nozīmē - nekavējoties, bet no viņa teiktā bija skaidrs, ka rīcību TP sagaida jau tuvākajās divās dienās – trešdien un ceturtdien.

Jautāts, vai TP varētu pamest koalīciju, M.Segliņš teica: “Šodien nē.” Bet uz jautājumu, vai tas var notikt šonedēļ, viņš tikai nosmīnēja. TP līderis arī uzsvēra, ka, viņaprāt, “šī visa ampelēšanās” ar valdības reorganizāciju, ko Godmanis nesekmīgi virzot jau divus mēnešus ir nokaitinājusi sabiedrību, tas izskatoties pēc cirka un teātra un ja tas tā turpināsies arī ar A.Zalāna plānu, tad šādai valdībai vairs neesot jēgas.

M.Segliņš atzina, ka pagājušajā piektdienā koalīcijas sanāksmē pret Godmaņa plānu jau pirmajās desmit minūtēs iestājušies tēvzemieši. Viņi esot teikuši, ka negrasās atteikties no viena ministra – ekonomikas vai tieslietu. Līdz ar to Godmaņa plānam bijis pielikts punkts, teica M.Segliņš.

Premjers I.Godmanis pagaidām nav nācis klajā ar kādiem paziņojumiem pa E.Zalāna plāna īstenošanas termiņiem.

Diena jau rakstīja, ka TP pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera paziņojuma, ka E.Zalāna plāns par valdības reorganizāciju šobrīd būtu “visadekvātākais” un tāpēc “nekavējoties” īstenojams, paziņojusi, ka valdībai jau 24.februārī būtu jāpieņem lēmums par plāna ieviešanu.

TP izvirzījusi nosacījumu partneriem – ka tās nedrīkst izvirzīt partejiskās un personāliju interesēs balstītus iebildumus pret valdības reorganizācijas plānu, jo tas novestu pie pilnīga politiska strupceļa un tūlītējas šīs valdības krišanas.

“Tautas partija rūpīgi sekos premjerministra un koalīcijas partneru rīcībai, lai nepieļautu valdības reformas novilcināšanu,” uzsvērts partijas paziņojumā.

Līdz šim TP ir publiskojusi plānu par 11 ministriju izveidi. Taču partijas pārstāvis E.Zalāns informējis, ka tā ir tikai daļa no plāna un tuvākajā laikā iepazīstinās arī ar plāna ekonomikas sadaļu.

Koalīcijas partneriem atbilde, vai tā ir gatava Zalāna plāna īstenošanai, jāsniedz šīs nedēļas laikā.

(papildināta ar I.Godmaņa teikto 1.rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

TP paziņojums

Līdz šim publiskotais Zalāna plāns


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas