Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Slaktera video intervija no Bloomberg izņemta

Plašu rezonansi izraisījušā finanšu ministra Ata Slaktera (TP) sniegtā video intervija mediju koncernam Bloomberg vairs nav atrodama ne aģentūras mājas lapā, ne video portālā YouTube, pārliecinājās Diena._ Bloomberg _mājas lapā tagad lasāmas vien teksta ziņas par A.Slaktera teikto par Latvijas ekonomisko stāvokli.

Intervijā bija redzams, ka A.Slakteris meklē angļu valodas vārdus, aizmirst jautājumu un tieši neatbild uz žurnālistes jautājumiem. Šī A.Slaktera intervija radīja plašas diskusijas sabiedrībā par finanšu ministra kompetenci. _Dienas_ aptaujātie komunikāciju eksperti atzina, ka ministra palīgiem būtu bijis A.Slakteri intervijai labāk jāsagatavo, jo jautājumi ir bijuši prognozējami.  

Finanšu ministrija jau iepriekš pauda viedokli, ka žurnāliste nav rīkojusies ētiski, jo pārkāpusi vienošanos, ka intervija ar A.Slakteri tiks pārraidīta tikai rediģētā veidā. Tas tāpēc, ka intervija notika angļu valodā, lai arī bija pieteikts, ka tā notiks latviski. Savukārt Bloomberg apgalvo, ka A.Slakterim bija zināms, ka intervija notiks angļu valodā. Bloomberg arī neapstiprina, ka video intervija no mājas lapas ir izņemta.

Kā trešdien Dienai sacīja finanšu ministrijas preses sekretāre Diāna Bērziņa, pēc intervijas publiskošanas viņi sazinājās ar Bloomberg vadību Ņujorkā un informēja, ka “pirms intervijas nebija vienošanās par to, ka Bloomberg izvietos savā mājas lapā visu intervijas darba materiālu”. Bloomberg esot atbildējis, ka šāda vienošanās nebija nepieciešama, taču izlēma video materiālu no savas mājas lapas tomēr izņemt. “Saistībā ar pārraidīto TV3, mēs nebijām atļāvuši izmantot mūsu materiālu. Acīmredzot viņi pārraidīja intervijas fragmentus bez atļaujas, ko portālā YouTube bija ievietojušas trešās personas. Mēs esam sazinājušies ar YouTube un lūguši viņiem izņemt no portāla visus intervijas fragmentus”, teikts Bloomberg oficiālajā atbildē Finanšu ministrijai, ko Dienai darīja zināmu D.Bērziņa.

Fragments no intervijas sākotnēji savā raidījumā parādīja TV3 Nekā personīga.

Bloomberg televīzijas sabiedrisko attiecību pārstāve Judīte Čeluzņaka Dienai apgalvoja, ka ministrs ir zinājis, ka intervija notiks angļu valodā. Par to rakstiski vienojās Bloomberg un ministrija. Un nekādi citi ierobežojumi intervijas tālakai izmantošanai netika atrunāti, sacīja Bloomberg pārstāve, komentējot FM pausto, ka vienošanās bija par rediģēta materiāla izmantošanu. Savukārt video intervija Bloomberg mājas lapā, pēc pārstāves teiktā, vairs nav atrodama, jo "saturs bieži tiek atjaunots".

(papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas