Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Stirnas dēļ avarē mikroautobuss; viens bojāgājušais

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
es
e
Vipār bija 5 cietušie,medijiem vajadzētu sniegt precīzu informāciju
nemo
n
pareizi, būtu jūs visu to radzējuši, tad aizvērtos
zemietis
z
Ja tiešām tur bija stirna, tad vadītājs 100% vainīgs!!! Ja tas būtu svētdienas braucējs, tad vēl varētu piedot stūres raušanu un braukšanu grāvī, bet šis sēdēja pie mikroautobusa stūres, kam iespējams jau c vadītāja tiesības vajadzīgas. Tur par kaut kādu refleksu neesamību vispār runāt nedrīkst. ja sēdies pie stūres, tad jāpieņem adekvāti lēmumi. UN PIRMAIS UN GALVENAIS LĒMUMS IR STŪRI GRIEZT PĒC IESPĒJAS MAZĀK!!! Savā autobraucēja praksē(tulīt būs 20 gadi) esmu nobraucis kaukāza aitu suni. No stirnām, aļņiem un briežiem izdevies izvairīties vienkārši asi bremzējot un tad tikai griežot stūri. Protams autobraukšnas asi zin 'vairākas metodes kā dzēst kinētisko enerģiju, bet tur faktiski nepārtraukti jātrenējas un ar busu to izdarīt ir vēl grūtāk. tapēc paliek viena jau iepriekš komentāros rakstīta metode -tes virsū. Mašīna iespējams būs lupatās, bet paši būsit dzīvi un veseli. Auto no priekšas ir aizsargāts visvairāk, vienīgi ar aļņiem tiešām jāuzmanās. Redzēju servisā mašīnu, kam alnis trāpijis. Priekša tikpat kā vesela, bet rumpis bija akurāt pa logu salonā iekšā. vadītājs arī šādā situācijā bija cauri ticis ar skrambām.
e.
e
Braucu tumsā pa to ceļu no Lietuvas. Viņu pusē ceļš gluds, līnijas savilktas, stabiņi gar malām. Iebraucam Latvijā - tumsa, kurmja rakumi, ielāps uz ielāpa. Nav brīnums, ka nabaga kaimiņš nepaspēja pielāgoties mūsu īpašajiem ceļa apstākļiem (52. kilometrs nav tālu no robežas). Bet uz nelīdzena, slikti aprīkota ceļa ir daudz grūtāk izvairīties no sadursmes, jo jācīnās ne tikai ar stirnu, bet arī ar pašu ceļu. Skumji.
fiksais
f
Austrāļi veido speciālu kampaņu, lai neizvairās no sadursmes ar ķenguriem. Arī mūsu šoferiem vajadzētu mācit, ka nedrīkst griezt stūri, tikai bremzēt! Šinī gadījumā arī, ja šoferis būtu tikai bremzējis, cilvēki nebutu cietuši! To ir jāmāca autoskolā un tam vajadzētu veltīt speciālu kampaņu, jo tieši šīs izvairīšanās gadijumā iet bojā cilvēki.
normunds
n
Dažas avārijas ar izskrējušiem meža zvēriem nav iemesls, lai valsts izniekotu simtiem miljonu latu meža masīvu nožogošanai. Visus tāpat būtu pilnīgi neiespējami iežogot. Vairums šādu avāriju starp citu notiek uz mazajiem līkumainajiem granteniekiem, nevis šosejām. Tāpat ir bezjēdzīgi vainot šoferi par iebraukšanu grāvī. Neviens no mums nav Šumahers, lai prastu pie 100 km stundā adekvāti reaģēt un izvairīties no pēkšņi izskrējuša dzīvnieka. Kādam varbūt kādreiz izdodas, bet tā drīzāk uzskatāma par cūceni, nevis reālu vadītprasmi. Citādi tāds šoferis sen mums brauktu WRC vai 1. formulā. Vienīgais, ko citiem mācīties - NESKRIENIET! Dažu minūšu ietaupījums neatsver līdz ar ātrumu pieaugošo risku. Un kādam nepaveicas... KATRU DIENU!!!
xoxo
x
lenak un apdomigak brauksi, tad talak tiksi
jautājums
j
Domāju, ka pilnīgi pietiks, ja uzstādīs brīdinājuma zīmes un šoferi 'tās ievēros. Absolūti neatbalstu domu visus dzīvniekus apšaut un visus ceļus iežogot. Šādi nelaimes gadījumi nu nav tie biežākie uz mūsu ceļiem. Agresīva braukšana ir daudz bīstamāka.
Stirnu sofers
S
Ja atkartojas, iesaka darit 4 lietas: Bremze Sture uz stirnas paklapusi Izdzes lukturus Izvairies no peksniem pagriezieniem . viena beigta stirna ir ir pupu mizas
hurry
h
Sētas gar ceļiem būvēt arī nav labi. Tas traucē dzīvnieku dabīgajai migrācijai, kas ir svarīga veselīgu populāciju uzturēšanai. Gar visiem ceļiem jau tāpat sētas neuzbūvēsim!
Rolands
R
Jāpalielina medniekiem ķvotas ! Jo sevišķi uz bukiem un meža cūkām.
Ehh
E
Nez kad lielcelju uztureetaaji saaks uzstaadiit zhogus, lai uz lielceljiem nesatiktu lielus un mazaakus mezha iemiitniekus. Ik gadu notiek n-taas sadursmes. Valstii TAADS bezdarbs, bet shajaa zinjaa nekas nav dzirdeets. Laikam valsts ieskata, ka lai labaak pelna apbediishanas biroji, shroti vai labaakaa gadiijumaa autoservisi.
Evalc
E
1. Igaunijā redzēts, ka, vietās, kur mežs tuvu ceļam, sastādītas eglītes, tāds biezs dzīvžogs, lai lielie zvēri nevar strauji izlēkt uz ceļa. Klajās vietās, kur stirnu var pamanīt skrienam, to nevajag. 2. Esot tādas ultraskaņas svilpes zvēru atbaidīšanai.
boze
b
Soferis bija cela uz Saeimu, lai taisitu dzivnieku aizsardzibas protestus.
jautājums
j
Es arī domāju, ka šoferis vienkārši instinktīvi mēģināja izvairīties no sadursmes. Tur ir par maz laika, lai izvērtētu riskus un pieņemtu lēmumu ar prātu. Šofera vainas tur nav, vienkārši nelaimes gadījums. Žēl, bet tā gadās. Līdzjūtība bojāgājušā ģimenei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas