Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - TAVA direktors nolēmis pamest amatu

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Uldis Vītoliņš nolēmis pamest amatu un trešdienas rītā ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL) iesniegs atlūgumu. Vītoliņš aģentūrai BNS sacīja, ka šis viņa lēmums ir galīgs. "Es gribētu teikt, ka es ļoti nopietni apsveru to izdarīt. Faktiski lēmums ir pieņemts," viņš sacīja un sarunas laikā vairākkārt apliecināja, ka trešdienas rītā iesniegs atlūgumu ministram.

TAVA vadītājs norādīja, ka šis lēmums neesot tieši saistīts ar Kampara pieprasīto paskaidrojumu par presē izplatīto SPA reklamēšanas video. Otrdien TAVA par to iesniedza ministram paskaidrojumu, kurā vēlreiz atgādināts, ka "tā ir tīrākā spekulācija un video bija domāts šauram speciālistu lokam apspriešanai, tas bija demo variants, melnais variants un kāds gribēja iegūt lētu popularitāti un lētu skandālu". "Man ir neērti arī šo cilvēku priekšā, Mairitas Solimas priekšā," viņš piebilda.

A.Kampara preses sekretārs Sandris Sabajevs Dienai atklāja, ka savā paskaidrojumā U.Vītoliņš stāsta par darbu pie TAVA ambiciozā mērķa – "jauna nacionālā tūrisma portāla izveides uz WEB 2.0 principiem". Pie šī projekta TAVA jau strādājot divus gadus un vēlas būt vieni no pirmajiem, kuri nodrošina iespējas ļaut mājas lapas saturu ietekmēt potenciālajiem klientiem no vienas puses un Latvijas nozares pārstāvjiem no otras puses, faktiski izveidojot kopēju interaktīvu platformu. Mājas lapa darbotos 14 valodās, unikāls saturs ar atšķirīgu pieeju katram no Latvijas mērķa tirgiem. TAVA veiktie pētījumi liecina, ka 30% uz Latviju atbraukušo tūristu savus lēmumus ir pieņēmuši interneta vidē, līdz ar to, šādas mājas lapas izveide varētu būtiski palielināt tūrisma plūsmu.

Savukārt attiecībā uz valsts naudas tērēšanu A.Kampars uzdos ministrijai veikt auditu par konkrēto projektu, lai pārbaudītu U.Vītoliņa sniegto paskaidrojumu atbilstību faktiem dzīvē. "Līdz audita pabeigšanai mēs atturēsimies no plašākas informācijas izpaušanas," sacīja S.Sabajevs. Iepriekš U.Vītoliņš publiski paudis, ka pērn maijā tika veikta cenu aptauja par sižetu izveidi un nepieciešamības gadījumā arī pārstrādi. Tika noslēgts līgums ar uzņēmumu, kas piedāvāja viszemāko cenu. Summa 20 500 latu apmērā ir nevis par vienu video sižetu, bet gan par 40 šādiem sižetiem, turklāt publiskotais video ar M.Solimu ir nevis viens no šiem sižetiem, bet gan tikai tā melnraksts.

"Jebkurā gadījumā tas nav pamats manam atlūgumam," klāstīja Vītoliņš un paskaidroja, ka galvenais iemesls lēmumam aiziet ir tas, ka TAVA ir būtiski reorganizēta, būtiski samazināts darbinieku skaits, bet palielināts birokrātiskais slogs, regulāri EM jāsniedz dažādi paskaidrojumi un aģentūras tiešo pienākumu veikšana ir apgrūtināta.

"Mēs esam veikuši reorganizāciju TAVA, tomēr arvien vairāk pieaug birokrātija, arvien vairāk pieaug dažādu pārskatu skaits un arvien vairāk pieaug šajā brīdī tas, kas neļauj strādāt. Tas man neļauj patlaban gūt pārliecību, ka tik mazā cilvēku sastāvā mēs varēsim veiksmīgi turpināt savu darbu," pastāstīja Vītoliņš.

Aģentūras vadītājs piekrita, ka viņa aiziešana problēmas neatrisinās, bet tas būšot signāls, "ka kaut kas nav kārtībā".

Uz jautājumu, ko darīs pēc amata atstāšanas, Vītoliņš atbildēja, ka viņam esot "jāpārdomā vienas citas valsts attiecīgās tūrisma organizācijas piedāvājums", taču viņš neatklāja, par kuru valsti ir runa.

Vītoliņš noliedza pieņēmumu, ka viņš, tāpat kā atsevišķi citi valsts iestāžu un uzņēmumu vadītāji, amatu pamet, jo ir būtiski samazināts atalgojums.

"Es nenoliedzu, ka man, salīdzinot ar pagājušo gadu, ieņēmumi ir mazāki par 40%. Bet es esmu vērsts vienmēr uz rezultātu, un, ja es jūtu, ka pašreizējos apstākļos es rezultātu nevaru nodrošināt, tad, no vienas puses, tā izskatās kā bēgšana, bet, no otras puses, vienkārši fakta konstatācija," piebilda TAVA vadītājs.

Vītoliņam pagājušajā nedēļā bija jāsniedz ekonomikas ministram paskaidrojumi par presē izplatīto SPA reklamēšanas video un valsts naudas izlietošanas lietderīgumu šajā konkrētajā projektā. TAVA norādīja, ka šī video publiskošana ir pārpratums - tas ir vien melnraksta video, veidojot jauno portālu.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra ir valsts iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas izveidota, lai īstenotu tūrisma attīstības valsts politiku. Aģentūra īsteno valsts tūrisma politiku un veicina tūrisma kā tautsaimniecības nozares attīstību Latvijā.

Vītoliņš TAVA vada jau piecus gadus.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) trešdien no rīta ir saņēmis U.Vītoliņa atlūgumu un to pieņēmis. Jauno vadītāju meklēs konkursa kārtībā. Viņam arī būs jārisina "incidents ar amatieriskā videomateriāla ievietošanu topošajā tūrisma portālā". Tāpat jaunajam TAVA vadītājam būs jāgādā, lai turpmāk šādi atgadījumi vairs neatkārtotos, norāda A.Kampars.

(pievienota 3. un 4. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas