Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - TB/LNNK: budžetu var izmantot valdības gāšanai

Tēvzemiešu Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats sestdien domes sēdē pieļāva, ka valsts budžeta pieņemšana, varētu būt ļoti politizēta ar mērķi “kaut ko izjaukt un izveidot no jauna, jo varbūt pie valdības durvīm jau klauvē kāda cita partija”. Pēc tam M.Grīnblats Dienai atzina, ka viņš uz to skatās mierīgi, jo bieži runas par izmaiņām apstājas pusceļā.

Taču ir jāatzīst, ka tas varētu būt arī saistīts ar valdības partiju savstarpējo konkurenci un vēlreizējiem mēģinājumiem vienlaikus kaut ko mainīt arī Rīgas domes vadībā. No viņa teiktā var secināt, ka nomainīt_ tēvzemiešus_ gan valdībā, gan Rīgas domē.

TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle uzskata, ka īpašu uzdevumu ministru amatu likvidēšana nav saistīta ar budžetu, pieļaujot, ka Tautas partijas intereses varētu būt pavisam citas – panākt, lai Eiropas Savienības līdzekļu sadale paliktu vienas partijas rokās. R.Zīle pieļauj, ka Tautas partija varētu būt ieinteresēta ministru skaita samazināšanā, lai varētu nomainīt dažus savus pārstāvjus un izveidot labāku savu ministru komandu. Tādā veidā ir iespēja redzamākajiem partijas cilvēkiem dot labākas iespējas īsi pirms pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanām sevi parādīt, gūstot popularitāti sabiedrībā, R.Zīles teikto citē aģentūra BNS.

Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis Dienai norādīja, ka valdības liktenis ir nevis Tautas partijas, bet gan Zaļo un Zemnieku savienības rokās. Taču, ja arī valsts budžeta projekta dēļ valdība krīt, tad premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) vienalga esot jāpaliek amatā un jāvada arī nākamā valdība, uzskata M.Kučinskis. Viņš teica, ka TB/LNNK neviens netaisoties izdzīt no koalīcijas, taču nevarēja arī pateikt, vai tās sastāvā varētu būt izmaiņas, pieaicinot kādu no opozīcijas partijām — Saskaņas centru, vai Jauno laiku. Tāpat M.Kučinskis domā, ka arī Rīgas mēra nomaiņa, kad pašvaldību vēlēšanas ir tik tuvu, būtu taktiska kļūda, jo neviens jaunais domes priekšsēdis nepagūtu sevi parādīt šajā amatā.

Sestdien domes sēdē Rīgas mērs Jānis Birks minēja, ka Rīgas pašvaldības iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā ir palielinājušās par 15,5 miljoniem latu un tagad ir 68 miljoni latu, bet valdība tajā pašā laikā finanšu izlīdzināšanas fondā, ar kura starpniecību bagātās pašvaldības atbalsta nabadzīgās, ieskaita tikai 7 miljoni latu. Rīgas infrastruktūru izmantojot apkārtējās bagātās pašvaldības, bet nepiedalās tās nodrošināšanā, bet Rīgas rajons vēl papildus saņem no finanšu izlīdzināšanas fonda. Dažuprāt, Tautas partijas vadītās Finanšu ministrija attieksme pret Rīgas domes finanšu situāciju varētu būt citādāka, ja TP patiešām būtu vēlme vadīt galvaspilsētas pašvaldību jau līdz vēlēšanām.

(papildināta ar 3.,4.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Grīnblats aicina padomāt par visas tautas vēlētu prezidentu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas