Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Tiesa apcietina Meļko

Rīgas pilsētas centra rajona tiesa nolēmusi piemērot a/s _Latvenergo _vadītāja vietniekam Aigaram Meļko drošības līdzekli apcietinājumu.

Iepriekš viņš nekādus komentārus nesniedza, savukārt A.Meļko advokāts Agris Bitāns norādīja, ka viņa klientam neesot pamata atzīt savu vainu.

Vairāk informācijas par lietas apstākļiem viņš neatklāja, norādot, ka to viņam neļauj likums, kā arī kāds līdz ar to varēti izdarīt nepareizus secinājumus.

Pēc tiesas lēmuma nolasīšanas viņš žurnālistiem sacīja, ka A.Meļko trešdien ir piemērots aizdomās turamā statuss par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, vēsta BNS. "Mums nav skaidrs, saistībā ar ko," norādīja advokāts. Viņš tādējādi arī nekomentēja šīs lietas iespējamo saistību ar Rīgas TEC-2 projektu, kas iepriekš publiski izskanējis.

Savukārt otrs Meļķo advokāts Varis Klotiņš norādīja, ka tiesas motivētais lēmums būs pieejams ceturtdien, 17.jūnijā, un tas noteikti tiks pārsūdzēts. Abi advokāti arī minēja, ka nav zināms, kur nogādāts Meļko, un tas esot jāvaicā KNAB. KNAB pārstāvji no jebkādiem komentāriem atteicās.

Ceturtdien, 17.jūnijā, plānots izskatīt vēl vairāku personu drošības līdzekļus.

Jau vēstīts, ka bez Latvenergo vadītāja Kārļa Miķelsona un valdes locekļa A.Meļķo aizturētas vēl trīs Latvenergo amatpersonas un divas privātpersonas par iespējamu kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) norāda, ka saistībā ar Latvenergo amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.līdz 2010.gadam ir uzsākts kriminālprocess par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

KNAB aizturējis piecas Latvenergo koncerna amatpersonas - prezidentu K.Miķelsonu un viņa vietnieku A.Meļko, a/s Sadales tīkls valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī Sadales tīkla Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski.

(pievienota 3. un 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas