Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināta - Tiesa Lembergu patur mājas arestā, nosakot papildus ierobežojumus

Rīgas apgabaltiesa trešdien nolēmusi paturēt mājas arestā smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kā arī noteica viņam papildu ierobežojumus, žurnālistiem pavēstījis prokurors Juris Juriss, ziņo BNS. Prokuratūra vēlas, lai A.Lembergs izmeklēšanas laikā paliek apcietinājumā. Kā ziņo LETA, A.Lembergam līdz ar mājas arestu jau bija paredzēti vairāki papildu nosacījumi - ierobežotas iespējas tikties ar cilvēkiem, kontrolētas viņa sarunas un korespondence, aizliegts pildīt Ventspils mēra un Ventspils Brīvostas padomes priekšsēdētāja amatu.

J.Juriss nevēlējās atklāt, kādus vēl ierobežojumus šodien A.Lembergam noteikusi tiesa. Savukārt advokāts Aivo Leimanis teica, ka A.Lembergam ir paplašināts ierobežojums tikties ar cilvēkiem.

Rīgas apgabaltiesa izskatīja prokuratūras protestu un A.Leimaņa sūdzību par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 9.augusta lēmumu. Prokuratūra prasīja A.Lembergu apcietināt, bet advokāts - izvērtēt Centra rajona tiesas lēmumā norādītos faktus un apstākļus un lemt, vai ir pamats viņa klientam noteikt mājas arestu.

Savukārt ģenerālprokurors Jānis Maizītis trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacījis, ka "prokuratūrai ir konsekventa nostāja, kādam ir jābūt drošības līdzeklim", ziņo BNS.

J.Maizītis norādījis, ka pēc apcietinājuma atcelšanas A.Lembergam "mājas arests bez nosacījumiem bija kliedzoša situācija", bet tagad, kad tas papildināts ar ierobežojumiem, "ir loģiskāka nostāja". Prokuratūra strādā, lai tuvāko mēnešu laikā pabeigtu vismaz daļu no tā dēvētās Ventspils amatpersonu lietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas