Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Tiesa nepieņem Vaškeviča sūdzību

Administratīvā rajona tiesa atteikusies pieņemt izskatīšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča sūdzību, kurā viņš apstrīdēja lēmumu par pielaides anulēšanu valsts noslēpumam. Tiesas priekšsēdētājas palīdze Evita Elliņa _Dienai _sacīja, ka pieteikums nav pieņemts, jo šis strīds nav izskatāms Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Par šo lēmumu V.Vaškevičs desmit dienu laikā var iesniegt blakussūdzību Administratīvajā apgabaltiesā.

V.Vaškevičs pieteikumā bija lūdzis atzīt par prettiesisku Satversmes aizsardzības biroja (SAB) un Ģenerālprokuratūras faktisko rīcību. Viņš bija lūdzis atcelt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša 11.septembra lēmumu, ar kuru noraidīta muitnieka sūdzība par SAB lēmumu anulēt viņam iepriekš piešķirto speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

V.Vaškeviča advokāts Ainārs Platacis no tiesas šo lēmumu vēl neesot saņēmis, taču apliecināja Dienai, ka noteikti to pārsūdzēšot. "Mēs izmantosim visas tiesiskās metodes, jo tiesiskumam un taisnīgumam Latvijā ir jāuzvar," sacīja advokāts. Kā pamatargumentu viņš min to, ka, kopš pieņemts likums Par valsts noslēpumu, daudz kas ir mainījies: Latvija iestājās Eiropas Savienībā, Satversmē iekļauta nodaļa par cilvēka pamattiesībām un pieņemts jauns Administratīvā procesa likums.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vaškevičs vēršas tiesā

Vaškevičs atvaļinājumos šogad bijis vairāk nekā 11 nedēļas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas