Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Tiesa patur spēkā drošības līdzekli apsūdzētajiem digitālās TV lietā

Rīgas apgabaltiesa otrdien noraida tā sauktās digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzēto Jāņa Lozes, Andreja Zabecka un Māra Paudera lūgumus atcelt apsūdzētajiem drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas.

Tiesa otrdien turpināja skatīt digitālās televīzijas krimināllietas, kurā apsūdzētas divdesmit personas, apsūdzēto un viņu aizstāvju lūgumus. Šodien tos paspēja pieteikt Andrejs Ēķis, A.Zabeckis, Gints Bandēns, Jurģis Liepnieks, Guntars Spunde un M.Pauders.

Tiesa apmierināja vairāku aizstāvju pieteiktos lūgumus prasīt no prokuratūras arhīva lietas materiālus, par kuru pievienošanu lietai tiesai būs jālemj kādā no turpmākajām sēdēm. Tiesa apmierināja arī M.Paudera advokāta Saulveža Vārpiņa lūgumu, to precizējot, ka no Ģenerālprokuratūras tiks pieprasīta informācija, vai krimināllietas izmeklēšanas laikā tika iegūti dokumenti, kuriem piemērots valsts noslēpuma aizsardzības statuss, un kur šie dokumenti atrodas. Tiesai ir tiesības iepazīties ar jebkuru slepenu dokumentu, kas attiecas uz kriminālprocesu.

Šodien lietas materiāliem pievienots arī dokuments, kā to iepriekšējā sēdē lūdza apsūdzētā Harija Krongorna advokāte Guna Kaminska, saucot to par pamatu kriminālprocesa uzsākšanai. Prokurors Edvīns Piliksers informēja, ka šis dokuments ir Satiksmes ministrijas (SM) 2003.gada 26.augusta konfidenciālā vēstule Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), ko parakstījis toreizējais satiksmes ministrs Roberts Zīle (TB/LNNK). SM šo vēstuli klasificēja, nosakot tai slepenības statusu uz pieciem gadiem, taču tagad neiebilda, ka tas tiek atslepenots, līdz ar to E.Piliksers šī gada 1.septembrī dokumentu deklasificēja, proti, tam tika atcelta slepenība un tas kļuva pieejams sabiedrībai, tāpēc to var pievienot krimināllietai.

Nākamā tiesas sēde notiks 5.novembrī, kad, visticamāk, savus lūgumus turpinās pieteikt apsūdzētie sākot ar Mārtiņu Kvēpu. Šodien tiesas sastāvs tiesneša Jura Stukāna vadībā ar apsūdzētajiem un advokātiem saskaņoja tiesas sēžu grafiku līdz gada beigām - kopumā šogad paredzētas vēl deviņas sēdes.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas