Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - TM: Bičkovičs nav sniedzis ziņas "ļaunā ticībā un krāpjoties"

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš sniedzis skaidrojumu premjeram par Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča pilsonības pārbaudes lietu. Tajā ticis secināts, ka I.Bičkovičs nav apzināti sniedzis nepatiesas ziņas, kas kalpoja par pamatu pilsonības iegūšanai. Ministrija uzskatījusi, ka vērsties tiesā, lai apstrīdētu pilsonības piešķiršanu I.Bičkovičam, nav bijis pamata.

“Tieslietu ministrijā izveidotā komisija secināja, ka, aizpildot Latvijas Republikas pilsoņa iesniegumu, no I. Bičkoviča puses sniegtās ziņas nav bijušas apzināti nepatiesas un ka ziņas nav sniegtas ļaunā ticībā un krāpjoties,” M.Segliņš paskaidrojis premjeram Valdim Dombrovskim.

Komisija uzskatīja, ka nav pamata Naturalizācijas Pārvaldei (NP) iesniegt prasību apgabaltiesā par pilsonības atņemšanu, jo trūkst tam nepieciešamo apstākļu. Tāpat komisija secināja to, ka I. Bičkovičam pienākas Latvijas pilsonība kā Latvijas pilsoņa mazdēlam un Latvijas pilsones dēlam, turklāt viņš beidzis vidusskolu ar latviešu mācību valodu. 

Savukārt paskaidrojot, kāpēc ministrija iejaucās šajā lietā, ministrs M.Segliņš norāda, ka aprīlī ministrijā vērsusies NP priekšniece Eiženija Aldermane, informējot par 2008.gada 3.jūnijā ierosināto pārbaudes lietu par pilsonības atņemšanu I. Bičkovičam un prasot viedokli. Tas kalpojis par pamatu šaubām par pārbaudes lietas ietvaros konstatēto faktu un apstākļu pamatotību.

M.Segliņš uzsvēris, ka ministrija nav pieņēmusi nekādus lēmumus šajā lietā, jo komisijas secinājumi tika nosūtīti NP, nododot atpakaļ arī visus lietas materiālus. Lēmumu pieņēmis NP priekšnieka p.i. Ēriks Baranovskis, kas vēlāk kļuva arī par iestādes vadītāju. Viņš pārbaudes lietu izbeidza.

Jau ziņojām, ka bijusī NP priekšniece E.Aldermane, kas tagad kļuvusi par Rīgas domnieci un amatu pēc vēlēšanām atstājusi, uzskatīja, ka tiesā tomēr bija jāvēršas, jo Bičkovičs naturalizējoties sniedza par sevi nepatiesas ziņas un tādējādi pilsonību, iespējams, ieguvis nelikumīgi.

TV3 raidījumā Nekā personīga minēja, ka I.Bičkovičs iesniegumā NP, uz kura ir viņa paraksts, 1992.gadā lūdzis piešķirt viņam  pilsonību, kā pamatu norādot vecmāmiņas pilsonību. Šīs ziņas neesot patiesas, jo I.Bičkoviča vecmāmiņa bija poliete un viņai pilsonības neesot bijis.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas