Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - TP atbalstīs sekretariātu likvidēšanu pēc budžeta pieņemšanas

Arī Tautas partija (TP) ceturtdien apliecinājusi, ka stingri iestāsies par sekretariātu likvidāciju. Pēc budžeta pieņemšanas TP atgriezīšoties pie jautājuma par īpašu uzdevumu ministru sekretariātu likvidāciju un nepieciešamību samazināt ierēdņu skaitu.

"Tikko budžets būs pieņemts, premjeram būs jāatbild par tiem jautājumiem, kas tagad miera labad ir nolikti malā," aģentūrai BNS norādīja TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

Turklāt nopietni jārunā esot arī par valsts pārvaldes darba efektivizāciju un ierēdņu skaita samazinājumu. Patlaban noteiktais piecu procentu samazinājums neesot efektīvs, jo daudzi ministri šo jautājumu nemēģinot risināt pēc būtības, samazinājumu veicot tikai formāli. Tādēļ būtu jāizveido darba grupa, kurai būtu premjera atbalsts un kura pie šā jautājuma strādātu, izveidojot arī konkrētu plānu.

Šajā ziņā partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimā iesniegtais priekšlikums par nepieciešamību valsts pārvaldes institūcijās veikt auditu un saskaņā ar tā rezultātiem arī veikt izmaiņas neesot slikts, tikai JL šim uzdevumam minējuši pārāk īsu termiņu, norādīja Kučinskis.

Diena jau rakstīja, ka JL Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, piedāvājot likvidēt īpašu uzdevumu sekretariātus un to funkcijas nodot attiecīgās nozares ministrijām.

„Īpašu uzdevumu sekretariātu uzturēšana koalīcijas iekšējās stabilitātes vārdā ir pārāk dārgs prieks, ko valsts krīzes priekšvakarā vairs nevar atļauties,” norāda JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

JL piedāvā šobrīd izveidotos sekretariātus likvidēt likumā noteiktajā kārtībā līdz 2009.gada 1.janvārim.

Sekretariātu pārziņā esošās funkcijas JL piedāvā nodot attiecīgās nozares ministrijām. Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta funkcijas JL rosina nodot Satiksmes ministrijai, īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās – Tieslietu, bet īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās sekretariāta funkcijas – Finanšu ministrijai.

Jau ziņojām, ka pagaidām valdība nav atbalstījusi sekretariātu likvidēšanu, lai arī par to diskusijas ir notikušas. Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) vairākkārt ir uzsvēris, ka naudas ietaupījums, likvidējot trīs īpašu uzdevumu sekretariātus, būs neliels.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas