Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Tralmaks atturas komentēt "Dienas" darbinieku vēstuli

Laikraksta _Diena _un deviņu reģionālo laikrakstu darbinieki parakstījuši atklātu vēstuli a/s _Diena _un SIA _Dienas bizness _īpašniekiem, finansētājiem un Latvijas sabiedrībai, kurā aicina jaunos īpašniekus pilnīgi un precīzi atklāt darījuma finansētājus, kui sāv aiz Luxembourg Financial Services - igauņa Kalles Norgerga pārstāvētās firmas, kas aizdevusi naudu pirkumam Aleksandra Tralmaka piederošajam uzņēmumam Nedela SA.

A.Tralmaks atturējās komentēt vēstuli. Viņš uzsvēra, ka joprojām stingri atbalsta Dienas redakcionālo neatkarību. Jaunais īpašnieks solīja, ka trešdien sniegs sīkāku informāciju par jaunveidojamo mediju fondu, taču būšot vēl jāpaiet vairākām nedēļām, kamēr būs iespējams publiskot fondā ieguldījušo personu vārdus.

Vēstuli parakstījuši gandrīz pusotrs simts darbinieku, tajā skaitā arī SIA Dienas mediji galvenā redaktore Nellija Ločmele un laikraksta Diena galvenā redaktore Anita Brauna. "Publiskajā telpā izskan visdažādākās spekulācijas par darījuma naudas devējiem un viņu biznesa vai politiskajām interesēm un tiek apšaubītas žurnālistu tiesības prasīt atklātību no citiem, ja necaurskatāmi ir pašu mediju īpašnieki. Ja finansējuma neskaidrības ēna pār medijiem netiek kliedēta, rodas šaubas arī par īpašnieka apņemšanos saglabāt neatkarīgas žurnālistikas un vārda brīvības tradīciju," rakstīts vēstulē. Tāpēc jaunie īpašnieki un finansētāji tiek aicināti rīkoties bez kavēšanās, "lai pārtrauktu kaitējumu izdevniecību mediju zīmoliem". Izvirzītas divas prasības: pirmkārt, izveidot caurskatāmu īpašnieku struktūru, kas būtu pilnīgi izsekojama publiskos reģistros, kā arī atklāt personas, kuras aizdeva naudu a/s Diena un SIA Dienas bizness iegādes darījumam, un izskaidrot šīs naudas izcelsmi.

Vienlaikus vēstules parakstītāji apliecina, ka "redakcijas turpinās neatkarīgu žurnālistikas darbu lasītāju interesēs un mēs publiski informēsim, ja satura veidošanā uz mums tiks izdarīts spiediens".

(papildināta ar A.Tralmaka viedokli otrajā rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Atklātā vēstule "Prasām skaidrību"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas