Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Ugunsdzēsēji šonakt saņēmuši 65 izsaukumus

Jāņu naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopumā saņēmis 65 izsaukumus, bet no vairāk nekā puse - 36 - bijuši ugunsgrēki, liecina VUGD operatīvā informācija, kas apkopota par notikumiem līdz plkst. 6.30. VUGD izsaukumos nav reģistrēts neviens bojā gājušais, tāpat arī nav cietušo.

Rīgā kopumā reģistrēti 13 ugunsgrēki, bet rajonos - 23. Tāpat VUGD piedalījies piecos glābšanas darbos, kur četras šādas operācijas veiktas rajonos, bet viena Rīgā.

Tāpat reģistrēts arī viens mežu ugunsgrēks. Tas noticis Garciemā, kur piecu tūkstošu kvadrātmetru platībā liesmas izcēlušās, iespējams, no kāda neuzmanīga ugunskura kurinātāja rokas, aģentūrai BNS pieļāva VUGD pārstāve Inga Vetere.

Jāņu naktī saņemti arī 23 maldinājumu zvani. Vetere aģentūrai BNS atzina, ka maldinājuma zvanu tiešām bijis daudz - krietni vairāk nekā ierasts ikdienā, tomēr aptuveni tik pat daudz kā citus gadus Jāņos. "Tas arī ir pilnīgi saprotams un izskaidrojams, jo cilvēki bieži vien kurina tik lielus ugunskurus, ka to atblāzma ir tāda, ka kaimiņiem liekas, ka māja deg," Vetere norādīja, piebilstot, ka par to liecina arī tas, ka vairāk maldinošu izsaukumu saņemti laukos.

Samērā liels ugunsgrēks izcēlies Rīgā, Tekstilnieku ielā, kur degusi trīs stāvu ēka 300 kvadrātmetru platībā un pastāvējuši draudi, ka ugunsgrēks varētu izplatīties. Tomēr liesmas veiksmīgi nodzēstas.

Tāpat degušas arī vairākas dārza mājiņas un pirtiņas. Tā jau Jāņu dienas rītā plkst. 6 Daugavpils rajonā liesmas apņēmušas dārza mājiņu 20 kvadrātmetru platībā, bet pagājušajā naktī izdegusi pirtiņa Bauskas rajona Vecumnieku pagastā, kā arī trīs dārza mājiņas 50 kvadrātmetru platībā Rīgā, Juglā.

Turpretī Liepājas rajona Nīcas pagastā otrdien ap plkst. 21 dedzis šķūnis 450 kvadrātmetru platībā.

Tomēr kopumā Vetere atzina, ka svētki ugunsdzēsējiem pagājuši salīdzinoši mierīgi, līdzīgi kā pērn. "Varbūt mēs esam beidzot iemācījušies svinēt, arī svētkos uzvesties," VUGD pārstāve vēl piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas