Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Papildināta - Valdība lems, kā palīdzēt Gruzijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PapaPsih
P
Tev varbuut to nesaprast bet kameer eiropa suuc krievu naftinju un gaazi tikmeer Gruzija ir neizsargaata jo pashi zinaam to kad taadas valstis kaa piem vaacija francija itaalija uc ir atkariigas no krievijas un vinjas tagad bremzees militaaro paliidziibu gruzijai. un ja gruzija shajaa karaa zaudees mr putinam ar mr medvegjevu var sagribeeties arii baltijas valstis un arii tad ne ES ne NATO nenaaks paliigaa jo visiem atkal buus bailes ka tik shiem nenogriezh trubu a ko tad mums un tad atkal buus sava krievijas impeerija (verssion 2) vai PSRS (verssion:2). taapeec Latvijai un paareejaam krievijas kaiminjvalstiim neatliek nekas cits kaa sarunaaties ar citaam valstiim par militaaro atbalstu ar ASv kam pashai sava gaaze un nafta lai dodas paliigaa gruzijai sliktaakaa gadiijumaa nosuutiit savu armiju.
krievs
k
valdibai vairak vajag domat par Latviju,nevis laizit kaut ko citiem
>xz
&
un Kosova ir neapzināti atstāts karstais punkts. Beidz murgot. Analoģija ir acīmredzama. Ja atbalstījām Kosovas neatkarību, nevar būt iebildumu pret Dienvidosetijas neatkarību.
redz
r
Dienvidosetiju un Abhāziju tikai 1929. gadā pakļāva Gruzijai. To izdarīja Staļins.
Ērglis
Ē
1) Viņiem pie kājas Dienvidosetīna, viņus interesē Gruzija kā vienīgais no Krievijas neatkarīgais tunelis naftai; 2) Neatkarīgu Kosovu sāka bīdīt 1960tajos gados. Palasi vēsturi drusku; 3) Abhāzi un osetīni to ir lūguši jau vairāk nekā gadu Krievijai; 4) Neviens neapšauba, abiem reģioniem tika piedāvāta kolosāla autonomija, plus esamība ekonomiski attīstītā valstī - tādu piedāvājumu Krievijai vai cita valsts nekad nebūtu viņiem izteikusi. Kāpēc viņi atteicās - varam tikai minēt; Tā kā šeit nav pelēko zonu. Viss ir diezgan balts un melns.
janis
j
Protams, ka es par Latvijas neatkarību. Es tikai mēģinu pateikt, ka šajā situācijā nav melns un balts...
to Jānis
t
Bet tu taču arī biji par Latvijas neatkarību? Kāda problēma?
janis
j
dažas piebildes: 1) kāds ir Krievijas mērķis iedarbinot karsto punktu "dienvidosetīnu", ja ne tās neatkarība? 2) Par neatkarīgu Kosovu sāka runāt tikai pēc Dienvidslāvijas kara un DIenvidslāvijas sabrukumu. Arī Dienvidosetīni par neatkarību sāka cīnīties pēc PSRS sabrukuma. 3) Kāpēc Krievijai kaut kas ir jāatzīst agrāk nekā abhāzi un osetīni to lūdz? Kad lūgs atzīšanu, tad arī atzīs. 4) vai Jūs apšaubat osetīnu un abhāzu pašnoteikšanās tiesības Gruzijā?
elza
e
ir labi, ka mūsu valdība atbalsta Gruziju, ir labi, ka to dara kopā ar Baltijas valstīm un Poliju. Būtu vēl labāk, ja aktīvāk šo lietu risinātu ES ietvaros - tūlītēji, tagad, uzreiz! Jo ir karš...
Ērglis
Ē
Tu laikam nelasi ziņas. Praktiski visa pasaule, ieskaitot visas (!) ANO drošības padomes locekles, atbalsta Gruziju un nosoda Krievijas agresiju, turklāt uzsverot Gruzijas teritorijas integritāti. Piedod, bet Kosova Serbijai NEKAD nav piederējusi un nekad nav bijusi tās starptautiski atzīta sastāvdaļa. Ar Dienvidosetiju un Abhāziju NEKAS nav mainījies. Lielākā daļa pasaules joprojām tos uzskata par krimināli uzturētiem anklāviem, kurus atbalsta Krievija. Turklāt ja tādas cerības būtu, Krievija būtu jau ceturdien atzinusi abus anklāvus par neatkarīgām valstīm. Tā kā tas nav noticis - tici man, neviens to nedarīs. Neviens negrib izveidot precedentu, ka šādā bezkaunīgā veidā (nu gluži Hitlera sitlā) var okupēt kādas valsts teritoriju.
xZ
x
Šim nav nekāda sakara ar Kosovu kā vienīgi Krievijas izpratnē. Vēsturiski pilnīgi atšķirīgas situācijas. Ja kāds jānis nesaprot, tad varu paskaidrot, ka Dienvidosetija ir Krievijas apzināti atstāts karstais punkts, ko var iedarbināt vajadzības gadījumā.
janis
j
Tiem, kas to vēl nesaprot - šo militāro konfliktu/karu paātrināja referenduma par Kosovas neatkarību un starptautiskās sabiedrības atbalsts Kosovai. Domāju, ka tuvākajās dienās gan Abhāzijas, gan Dienvidosetija pieprasīs starptautiski atzīt to neatkarību. Ja šāds lūgums būs, tad tām valstīm, kas atbalstīja Kosovu, būs ļoti grūti neatbalstīt Abhāziju un Dienvidosetiju. Tāpēc šobrīd neviena rietumu valsts nesteidzas atbalstīt Gruziju ar skaļiem paziņojumiem, lai vēlēk nesanāk stulbi. Jāatzīst, ka Krievija šo politisko šahu ir izspēlējusi izcili. Iesaku arī Latvijas valdībai un prezidentam jau sākt gatavot apsveikumus abhāzu un dienvidosetīnu valstīm ar neatkarības iegūšanu...
xZ
x
ar Igaunijas gadījumu to vispār nevar salīdzināt, jo toreiz valdība nevis vilka garumā, bet apzināti noraka jebkādu rīcību.
xZ
x
Lai palīdzētu Gruzijai, vispār nav nepieiešama valdības sēde, bet vienkārši aktīva ikdienas rīcība ES ietvaros. Ko tad TĀDU Riekstiņš tagad gatavojas piedāvāt, kur nepieciešama valdības autorizācija? Vēstnieku Vilcānu bruņuvestē?
@
@
Labi vismaz, ka negaida tik ilgi, kā Igaunijas nemieru gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas