Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Valdība lems par "Parex" piektdien ārkārtas sēdē

Tā kā premjers Valdis Dombrovskis (JL) no valdības sēdes, kura vēl nebija beigusies, devās uz Spānijas karaļa sagaidīšanu, lemšana par _Parex _restrukturizāciju pārcelta uz piektdienu, kad paredzēta valdības ārkārtas sēde, _Dienu _informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Ārkārtas sēdē lems arī par galvojuma izsniegšanu _Parex, _kā arī par budžeta grozījumiem.

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis šodien valdības sēdē lūdzis slēgtajā daļā iekļaut jautājumu par Parex bankas restrukturizāciju. Valdība par to lems sēdes beigās aiz slēgtām durvīm, Dienu informēja premjera Valda Dombrovska (JL) preses pārstāve Līga Krapāne.

Informācija par to, ko satur jautājums par restrukturizāciju, pagaidām nav publiski pieejama. Pēc atsevišķu valdības sēdes dalībnieku Dienai atzītā, vēl līdz valdības sēdes pārtraukumam dokumenti par izskatāmo restrukturizāciju nebija pieejami pat slēgtajā e-portfeļa daļā.

Pēc sēdes pārtraukuma dokumenti e-portfelī bija ievietoti. Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka dokuments kas nosaukts par restrukturizācijas plānu, pagaidām neparedz nekādas būtiskas izmaiņas bankas darbībā un kapitālā. Tas vairāk runājot par valsts atbalsta turpināšanu Parex atjaunošanai vēl visu šo gadu. Dokumentā arī neesot nekādas norādes, ka varētu būt vēl kādas citas izmaiņas bankas īpašnieku vidū. Tāpat arī tur nav informācijas par to, ka būtu atrasts kāds bankas investors. Dienas avots valdībā iesniegto FM dokumentu, kas iesniegts kā Parex restrukturizācijas plāns, nosauca par "šķidru" - bez nopietna satura.

Arī Parex preses pārstāve Maija Celmiņa Dienai atzina, ka viņai pagaidām nav zināms, par ko lems valdība. Visa informācija, pēc viņas teiktā, esot pie finanšu ministra Einara Repšes (JL).

Jau vēstīts, ka pēc tam, kad aprīlī par Parex finanšu investoru kļuva Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), tika norādīts, ka tuvākā mēneša laikā tiks sagatavots Parex restrukturizācijas plāns. Tam būtu jānodrošina Parex darbības atjaunošana. ERAB iegādājās 25% plus vienu Parex akciju, kopumā bankas akciju kapitālā un subordinētajā kapitālā ieguldot 100 miljonus eiro.

Valsts 85% Parex akciju pārņēma pērn novembrī. Līdz šim tieši un netieši bankas glābšanā ieguldīti vairāk nekā miljards latu.

(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas