Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Valdība negrib pieļaut studijas krievu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jautrais
J
TB end līdzbuldurētāji vairāk jau neko jēdzīgu izdomāt nevar, vienīgai to mērķis noverst uzmanību no tam likstām, kuras saistītas ar dažādām privatizācijam, par kurām mēs vēl stigri maksāsim.Iesaku jau meklēt TB partijas biedrus, kuri palīdzēja nolaist uz grunti Latvijas tautsaimniecību. Pirmos ordeņnešus var ierakstīt pirmajās rindās.
ID
I
Ne vien augstāko izglītību, bet vajadzētu likvidēt arī valsts finansētu vidus-, pamat- un sākumskolas izglītību krievu valodā. Visām skolām mācību valodai jābūt latviešu. 2 gadi pirmsskolas sagatavošanās ir pietiekams laiks, lai bērnus iemācītu runāt latviski.
$$$
$
Valdībai vajadzētu padomāt, kā atbalstīt Šveices un citu valstu studentu latviešu valodas studijas Latvijā, rūpes par slāvistikas studijām lai nu paliek Krievijas augstskolu kompetencē.
...
.
DIVI Šveices studenti interesējās par studijām Latvijā par Krieviju ;)
lno
l
Atbalstu Ķoķi, TBLNNK reitingi tuvu nullei, jāķeras pie pēdējā salmiņa - krievu draudiem. Un tā demonstratīvā nerunāšana krieviski - tas taču tāds teātris , pie tam muļķīgs, jo cilvēks runā vairākās valodās, jo viņš parāda savu inteļiģenci un kultūru... _________________ __________ Nu šis nu ir galīgi garām: nevajag bērnu izliet kopā ar vanniņu. Augstākā izglītība jau no neatkarības pirmajiem gadiem VALSTS augstskolās ir ir iegūstama latviešu valodā. Vieslektoru uzaicināšana arī var notikt to īpaši nosakot likumā. Protams, ka valodu zināšana nosaka cilvēka gara spējas, bet tas nenozīmē, ka pie oirmās izdevības jāpāriet uz krievu valodu. TB/LNNK tik tiešam ir zems reitings un tā pelnījusi diskvalifikaciju, bet vai Koķes izvirzītāji pelnījuši lielāku cieņu?
Reāliste
R
Tas pats - "Bet mani šoreiz uzrunāja virsraksts......tā īsti nevar saprast, vai Diena atbalsta, vai neatbalsta....." - - - - - - - - - - - Kā tik mēs spētu kādreiz filtrēt info un nepakļauties politiķu tiražētai dienaskārtībai. Laba doma izskanēja - TB/LNNK pēdējais brīdis, lai ar nacionālajiem saukļiem piesaistītu vēlētājus. Ļaujiet tak visiem elpot, gan vairākumam, gan minoritātēm. Gan jau pēdējie paši sapratīs, kurā brīdī kas viņiem jāapgūst, lai varētu šajā valstī cienījami dzīvot. Ja baigais slinkums, tad lai strādā par pārdevējiem, apkopējiem un saņem minimālo algu.
Reāliste
R
"Ja, savādi, ka Diena publicē ar tik provokatīvu un melīgu virsrakstu "Valdība negrib pieļaut studijas krievu valodā"! Tas Dienai godu nedara. - - - - - - - - - Jā, savādi tiešām, kā Diena izvēlējās šoreiz virsrakstu. Mums tak radikāli noskaņotajiem vajg lai viena mediju daļa raksta, ka krievus šausmīgi apbižo, bet otra mediju daļa saka, ka krievi visi jādzen ārā uz lielo Krievzemi. Neko neitrālu vairs neuztveram. Vairāk asiņu!
Korporelis
K
Latvijai nav jāveicina Šveices jauniešu interese par krievu valodu, Šveice ir pietiekami bagāta, lai atvērtu krievu valodas katedras savās augstskolās vai sūtītu savus jauniešus uz Krieviju. Latvijai šāds bizness nav vajadzīgs. Nav saprotams, kāpēc Latvijai jākļūst par krievu studiju centru. Kauns par tādiem mācībspēkiem un profesoriem, kuriem valodas lietošana vispār ir diskusiju objekts. Ar šādām absurdām idejām valdošie nākamajā Saeimā netiks.
Йа креведко
Й
...Слушая эту музыку - лучшие достижения - Диена кажется такой сучкой))) Да здравствует Winamp)) ... Не, ну вообще, конечно, на первом месте Голливуд, на втором месте Россия, на третьем Латвия))) Я - русский современности. Русский типичный ставит на первое место Россию, на второе Голливуд, а Латвию выкидывает в мусорник)) Да здравствует образование. Слушаю российское Corbina Radio. Типа, либерал по взглядам и революционер в смысле формы, hip hop overcome))) Слушая эту музыку - лучшие достижения - Диена кажется такой сучкой))) Да здравствует Winamp)) Вот интересно, что Диена может изобразить идеологию пох-ма как враждебную латвийскому государству - а в то же самое время вполне либеральное издание - СМИ Winamp - тиражирует совершенно противоположные взгляды))) Мораль: взгляды не должны побеждать, взгляды должны сосуществовать, пусть побеждают те или иные политики.
students
s
Jā, viena sūnu ciema iedzīvotāju pāķiska spriešana, tāpēc jau esam visur pēdējie.
prātiņ, nāc mājās
p
Nedrīkst pieļaut augstskolu krievizāciju. Izglītības kvalitāti jāceļ, pieaicinot mācībspēkus, kuri lasa kursus eiropas valodās. Tas motivēs studentus lasīt angļu-vācu literatūru un apgūt pasaules jaunāko informāciju. Izglītības logs jāver rietumu, nevis austrumu virzienā. Cars Pēters1 to saprata daudz labāk, nekā pašreizējie Latvijas izglītības ierēdņi.
Йа креведко
Й
Atnācu šurp pēc Delfi atsauces un pat nelasīju visu šo muldēšanu. Jo zinu galveno, mēs esam krievi, krievu valoda ir lieliska, mēs uzvarēsim, jo esam taisnīgi. Tikai, lūdzu, nepierakstiet man šovinismu (kaut dariet kā gribat, man poh), jo es neuzskatu kr. valodu par pārāku virs kādai citai valodai.
nu un
n
Ja krievs neprot latviski,tad viņš nav konkurētspējīgs. ------ Un kas tev daļas par to? Priecājies - tev mazāka konkurence ....
K-K
K
... Soreiz japiekrit latviesu tautas pardevejas Tatjanas pretiniekiem, varbut ieskaitot pat atmodusos Godmani !!! Jabut uzmanigiem ! Ta jau aizgaja Abrene ! Tagad tautas dvesele - tas valoda - ir apdraudeta no siem tuvredzigiem un alkatigiem akademikiem, zombetiem slavofiliem !!! ... Ari jakontrole finacialos avotus, kas atbalsta privatinstitutus, un atbalsta tos netikvien to izglitibas vajadzibas, bet ar to valstu politiskam interesem, vai tas ir Sorosa vai krievu fonds ...
haims
h
Latvijai vajadzīgi krievi ,kas prot latviešu valodu.Ja krievs neprot latviski,tad viņš nav konkurētspējīgs.Punkts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas