Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Valsts pārvaldē plāno krasi samazināt atalgojumu un sociālās garantijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aija
A
atceries, ka tie zemākie ierēdņi arī ir cilvēki , kuriem ģimene jāuztur un maizītei jānopelna. + nevajag iedomāties, ka ierēdņi neko nedara,.
Zina
Z
Ak nabaga nabaga valsta pārvalde un pašvaldības...:D Tak jūs jau nemaz nezināt, ko nozīmē par pliku algu strādāt! Piemaksas, iemaksas, uzmaksas, prēmijas... tos 15% knapi sajutīsiet! Jā, zinu ko runāju, jo pati esmu tur, pie jums, strādājusi. prēmiju sarakstus redzējusi, no pirksta izzīstos, no skaistām acīm nolasītos... protams, uz viszemākajiem ierēdņiem tas nedaudz mazāk attiecas. Molčaļi bi labāk...
UNA >>>labs jautājum
U
LATVIJAI PILNĪGI PIETIKTU AR 50 DEPUTĀTIEM SAEIMĀ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
labs jautājums
l
VAI VALDĪBA SAMAZINĀS DEPUTĀTU SKAITU SAEIMĀ , PAŠVALDĪBĀS UTT. VAI VALSTS PREZIDENTU BANKROTA LAIKĀ NEVAJEDZĒTU LAIST BEZALGAS ATVAĻINĀJUMĀ ?
Dana 1
D
Tāpat kā privātajā sektorā ir dažādi darba devēji un ņēmēji, arī valsts budžeta finansētajās iestādēs strādā dažādi cilvēki gan talanta, gan erudīcijas, godaprāta u.c. ziņā. Arī atalgojuma skala visplašākā. Daudz kas jāmaina. Bet Latvijā nav notikusi ne kara darbība, ne katastrofa, kas pieļautu šīm izmaiņām nenoritēt atbilstīgi darba likumdošanai, kas paredz savlaicīgus brīdinājumus (lai cilvēki situācijai var sagatavoties, varbūt arī ko mainīt). Mani satriec tas, ka Latvijā brūk ne tikai ekonomikas, bet arī tiesiskuma pamati. Vai katra neprasmīga valdība, izputējusi banka var būt par pamatu likumu ignorancei. Šie premjera izteikumi par "pakāpenisku" grožu ievilkšanu. Tātad - arī nemitīgas nestabilitātes garantija. Valstij var būt grūtības, Bet šis bezcerīgums, beztiesiskums, informācijas slēpšana, autoritārisms un publiskai aplūkošanai izliktā valdības vīru nekompetence to visu padara daudzkārt smagāku.
Lelle
L
Arī man ta jaunība jau aiz kalniem, bet veca tante vēl nejūtos un līdz pensijai vēl ir ko rubīt. Bet , ja runājam par jaunajiem, tad šodien no tām augstskolām čiks vien nāk laukā, ar angļu valodu vien bez loģiskās domāšanas un varēšanas, švaki iet tiem jaunajiem(protams ne visiem), bet daļa meitenīšu ar savu humanitāro izglītību neko nejēdz.
Asterix
A
Nez, man jau shkjiet, ka visi rok ne visai pareizaa virzienaa - reaalaakie izdevumi mums rodas megaprojektos - visaados tiltos un gaismas piliis, kas ir laikam esoshajai valdiibai svariigaakas par iedziivotaajiem. Pret bagaatajiem, kas aptaukojaas rokrokaa ar valdosho klikji, arii neviens iipashi neveershaas. Pret korupciju arii neviens neveershaas kaa valsts kases nelietderiigu un mildiigu iztiiriitaaju.... Iereednji, referenti, izglitotie un kompetentie - vinji jau lielaakoties straadaa par videeju atalgojumu. Domaaju, ka, ja iet pret valsts sektoru, tad tieshaam jaasamazina atlaizhot tos, kas neko nedara, nav kompetenti, kuru funkcijas dazhaadaas organizaacijaas paarklaajaas. Veel ir noteikti jaakontrolee visus tos amatu apvienotaajus, politiskos ieliktenjus valdees, padomees utt - respektiivi - jaaveertee kaada ir bijusi atdeve, padariitais, pret sanjemto un jaanosaka atalgojuma "griesti". Domaaju, ka lielaas algas generee katras lielaakaas valsts top10 "augshinjas", bet paareejie vienkaarshi pilda savus amataprakstus, jo konkursus riikot un iepirkumu komisijaas buut loti loti daudzi nemaz nevar... Iet pret uzneemeejiem, pret sociaali mazaak nodroshinaatajiem, pret "gaazi griidaa" upuriem.... ir vaajpraats. Ziniet, cik maksaa tas puulkstenis, kas shodien Godmanim bija uzvilkts LTV 100.panta teaatrveidiigajaa intervijaa un TV skatiitaaju telefonintervijaa? Apmeeram no 10-20K LVL. Varbuut tas kaut ko izskaidro, daarga tauta......ja vinjsh kaut ko taadu var uzvilkt ejot runaaties ar tautu, kuras lielai daljai saaksies lieli juku laiki....
Lelle
L
Būtībā es Tev pilnībā pievienojos.
es arī ierēdnis
e
Tauta, atveriet acis, ko Jums sliktu ir izdarījuši ierēdņi? Ja kāds domā, ka valsts pārvaldē maksā par skaistām acīm tad jūs maldāties, kāpēc paši neesat startējuši konkursos un nestrādājat tur un nesaņemat to LIELO PIĶI???? Ierindas cilvēki (vecākie referenti un to tiešie vadītāji) tie ir tie melnā darba darītāji un šis darbs bieži prasa virsstundas. Prasīsi ko ta strādā - tāpēc ka man patīk darbs ko es daru, taču ar pliku entuziasmu drīz varēs nepietikt.... Piekrītu iepriekšējam komentāram, ka gudrie ierēdņi samaklēs darbu privātajā sektorā un tad kas notiks 2015.gadā, kad Latvija būs ES prezidējošā valsts - es nezinu....
vēl viens ierēdnis
v
Es arī pusgadu atpakaļ no labi atalgota darba privātajā sektorā (mani negribēja laist prom, jo biju un arī tagad esmu labs darbinieks) aizgāju uz publisko sektoru, jo man likās, ka tur ar mani nekas slikts nevar notikt, jo valsts darbs ir stabils. Tagad man vienkārši trūkst vārdu, lai izteiktu savas sajūtas. Bet cerība ir, jo vēl pagājušo nedēļ iepriekšejie darba devēji man piedāvāja iet atpakaļ! Piekrītu iepriekšējiem komentāriem par tiem studentiņiem, tikai gribu piebilst, ka tie vēl ir normālais variants. Tur paliks arī vecās tantes, kuras ir stulbas kā zābaki (piedodiet tās, kuras tādas nav) un neko jaunu vispār nevar savā galvā iedzīt.
Dirs...a
D
Sen vajadzējās samazināt visu un visiem, nav ko. Kā samazināsim miljonārus Latvijā? Ko?
to: kaka
t
nav, nav piesejis...driiz kreesls buus briivs un vareesi ienjemt un turpinaat kakaat jau no valsts parvaldes puses
ierēdnis
i
smalki. valsts atkal aizdzīs ierēdņus uz privāto sektoru, savāks pamuļķus studentiņus, kas savārīs vēl lielākas ziepes, un tad mēģinās atlaistos dabūt atpakaļ. lai labs cilvēks strādātu šitajā nenormālajā valsts sektorā ar reālu pārslodzi un pārstresošanos, ir labi jāmaksā. lai strādātu slikts, ir slikti jāmaksā. ierindas cilvēki jau neredz tos, kas ir reāli pārstrādājušies, bet to 1%, kas apkalpo viņus vidā vai vēl kaut kur. un es esmu atnācis no privātā sektora. welcome back un welcome studentiņi :)
Ir,ir
I
pieminēti arī uzņēmumi.
R
R
Diezgan skarbi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas