Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Valsts policija prasa piecus miljonus

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis nosūtījis aicinājumu premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) un iekšlietu ministram Marekam Segliņam (TP) steidzami sasaukt Noziedzības novēršanas padomi, lai lemtu par papildus līdzekļu piešķiršanu policijai. Viņš atklāja, ka policijai nepieciešami pieci miljoni latu, lai strādātu pagājušā gada līmenī, kaut gan jāņem arī vērā, ka noziedzības līmenis šobrīd valstī pieaug.

Ja nauda netiks piešķirta, tad nākamais solis ir lemt no kādām funkcijām policijai atteikties, piemēram, objektu apsardzes. Arī Kriminālpolicijas priekšnieks Dailis Lūks norādīja, ka taupība var būt tikai saprātīgās robežās. "Mēs nestrādājam pie virpas, jāskatās uz tendencēm. Visas prognozes liecina, ka policijai šogad būs vairāk darba nekā iepriekš," teica D. Lūks.

Premjera birojs pagaidām nav saņēmis vēstuli ar ierosinājumu par sēdes sasaukšanu un tikai pēc šādas informācijas saņemšanas tiks lemts par sēdes norisi, aģentūru LETA informēja Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis.

A.Lieljuksis arī pauda neizpratni par Finanšu ministrijas rīcību, kura jau ceturto reizi pieprasot papildinformāciju saistībā ar 13.janvārī Vecrīgā notikušajiem nemieriem, kur policisti strādāja virsstundas. Pēc viņa teiktā, kaut gan valdība jau lēmusi piešķirt virsstundu apmaksai 40 000 latu, vēl joprojām policistiem nav samaksāts.

"Vēl varētu tikai paprasīt, uz kura stūra katrs cilvēks stāvēja," sašutis ir A. Lieljuksis.

Finanšu ministrijā Dienu informēja, ka līdz februāra beigām tai ir jāiesniedz Ministru kabinetā informācija par kopējiem zaudējumiem valsts iestādēm, arī Rīgas domei, kas nodarīti 13.janvāra grautiņu laikā. Tikai pēc tam valdība lems par finanšu līdzekļu piešķiršanu. Iekšlietu ministrijai ir lūgts precizēt atsevišķas izdevumu pozīcijas, tomēr ministrijā norādīja, ka precizējumi lūgti vienu reizi, ne vairākkārt.

Zaudējumu apmērs tiek vēl apkopotas, tāpēc kopējo summu ministrijā nevarēja nosaukt.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

2008.gada policijas darbības rezultāti (prezentācija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas