Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Valters: pirmais pakāpiens politiskajā karjerā veikts

Dziedātājs Valters Frīdenbergs, kurš muzicē grupā _Putnu balle, _bet iepriekš ieguvis piekto vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā, vēlas iestāties LPP/LC, jo partijas programma ir līdzīga viņa domāšanai. Dziedātājs noliedz, ka stājas partijā, jo jūnijā gaidāmas pašvaldību vēlēšanas, bet viņš ir pazīstams cilvēks, kurš varētu vairot partijas popularitāti.

“Jebkuram cilvēkam, kas interesējas par politiku, ir interese paskatīties, kā tas notiek no otras puses,” telefonsarunā Dienai lekciju starpbrīdī pastāstīja V.Frīdenbergs. Viņš uzsvēra, ka Latvijas Universitātē studē politoloģiju, un neslēpa, ka vēlētos veidot arī karjeru politikā. “Pirmais pakāpiens ir veikts un par biedra kandidātu esmu kļuvis, tā ka tālāk skatīsimies,” sacīja dziedātājs.

Viņš noliedza, ka stājas partijā, jo “ir pazīstams cilvēks, kas tagad nolēmis iet politikā”. Šīs lēmums esot mērķtiecīgs, ko apliecinot izvēlētā studiju programma.

V.Frīdenbergs nav personiski pazīstams ar LPP/LC līderiem, jo pagaidām ir tikai partijas biedra kandidāts. Lai viņu uzņemtu partijā, ir jāpaiet trīs mēnešiem. Tikai pēc tam viņš varēs arī droši pateikt, vai startēs pašvaldību vēlēšanās uz Rīgas domi.

Vaicāts, vai piekristu likt lietā arī savu dziedātāja talantu LPP/LC pašvaldību vēlēšanu kampaņā, V.Frīdenbergs to nosauc par provokatīvu jautājumu. “Tas ir provokatīvs jautājums, ko šobrīd nevaru atbildēt. Tas būs atkarīgs no apstākļiem un no jēgas, kāpēc tas tiks darīts,” uz jautājumu atbildēja politoloģijas students un Putnu balles dalībnieks V.Frīdenbergs.

Ja V. Frīdenbergs iestāsies partijā LPP/LC, tad viņam būs jāpārtrauc vadīt Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāla raidījumu Sems, ziņo LETA. LTV sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Ancena ziņu aģentūru informēja, ka saskaņā ar likumu, ja kāds LTV darbinieks - raidījuma vadītājs - būs deputāta kandidāts vai publiski būs paudis savu atbalstu vai dalību politiskajā partijā, 60 dienas pirms vēlēšanām viņš tiks noņemts no ētera. Līdz tam laikam viņš varēs strādāt, bet tas nenozīmē, ka darba procesā viņš drīkst reklamēt partiju, pozicionēt sevi kā politiķi, sacīja Ancena. Intervijā Dienai Valters norādīja, ka apzinās LTV prasības, bet iespējamo nepieciešamību pamest raidījumu nepārdzīvo.


(papildināta pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Eirovīzijas dalībnieks Valters vēlas iestāties LPP/LC

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas