Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Vaškeviča advokāts: pielaide anulēta, sekos "tiesiskā reakcija"

Lai gan likums Par valsts noslēpumu nosaka, ka ģenerālprokurora lēmums par pielaides anulēšanu ir galīgs un nepārsūdzams, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vladimirs Vaškevičs gatavojas izmantot visas likumos paredzētās tiesības, lai šo lēmumu pārsūdzētu. "Tiesiskā reakcija uz šo ģenerālprokurora Jāņa Maizīša lēmumu sekos šīs nedēļas laikā, bez atbildes tas nepaliks," _Dienai _sacīja V.Vaškeviča advokāts Ainārs Platacis.

A.Platacis apstiprināja, ka J.Maizītis, izskatot muitnieka pārsūdzību, atstājis spēkā iepriekšējo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu anulēt V.Vaškevičam pielaidi valsts noslēpumam. Ģenerālprokurora atbildē, ko V.Vaškevičs saņēma sestdien vakarā, rakstīts: "Pārbaudē noskaidrots, ka esat sniedzis par sevi nepatiesas ziņas, tai skaitā speciālās atļaujas saņemšanai aizpildītajā aptaujas anketā. Valsts drošības intereses prasa, lai pieeja valsts noslēpumam būtu tikai personām, kuru personiskās īpašības nepieļautu risku, ka valsts noslēpums tiktu izpausts."

Tāpat vēstulē minēts, ka pārbaudē atklājušies likumā Par valsts noslēpumu minētie apstākļi, "un tieši, fakti, kas dod pamatu apšaubīt personas uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu", norādīts vēstulē, kuras kopiju ieguvis portāls kriminal.lv

Kā norāda A.Platacis, kādi konkrēti fakti aizpildītajā aptaujas anketā esot nepatiesi, nav norādīti, bet V.Vaškevičs noliedz, ka kādreiz būtu par sevi sniedzis nepatiesu informāciju. "Tur taču  nav nekādas loģikas - banāli melot anketā, ko SAB viegli var atklāt pārbaudē un tad anulēt pielaidi," apgalvo advokāts, kurš uzskata, ka J.Maizītim vajadzējis precīzi norādīt, kuras ziņas nav patiesas.

A.Platacis arī pauda sašutumu par Dienā rakstīto, ka V.Vaškevičs neierodas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) uz apsūdzības uzrādīšanu kriminālprocesā, kurā viņam piemērots aizdomās turētā statuss par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos no 2002. līdz 2007.gadam. "Ne es, ne Vaškevičs nekad neesam aicināti apsūdzības uzrādīšanai. Apsūdzību vispār uzrāda prokuratūra," uzsvēra advokāts. A.Platacis informēja, ka otrdien V.Vaškevičs dodas uz KNAB sniegt liecības, turklāt viņa rīcībā nav informācijas, ka KNAB grasītos sūtīt lietu kriminālvajāšanai. Arī dalību neatļautos mantiskajos darījumos V.Vaškevičs joprojām noliedzot.

A.Platacis nemācēja atbildēt, vai līdz ar to V.Vaškevičs varētu ierasties darbā, jo kopš 28.jūlija viņam bijusi darba nespējas lapa. Šī iemesla dēļ kārtējo reizi pagarināts VID saistībā ar kriminālprocesu veiktās dienesta pārbaudes termiņš, šoreiz līdz 1.novembrim, jo V.Vaškevičs vēl nav sniedzis komisijai savus paskaidrojumus, Diena uzzināja VID Komunikāciju daļā.

Ģenerālprokuratūra Dienai apstiprināja, ka V.Vaškeviča sūdzība ir izskatīta un atstāts spēkā iepriekšējais SAB lēmums. Informācija par pieņemto lēmumu nosūtīta arī VID, savukārt tur Dienu informēja, ka VID nekādus lēmumus nevar pieņemt, kamēr V.Vaškevičam izsniegta slimības lapa. Portālam kriminal.lv A. Platacis apgalvo, ka tuvākajās dienās V. Vaškevičs atgriezīšoties darbā, jo viņam beidzas slimības lapā noteiktais darba nespējas termiņš.

(Papildināta ar 3. rindkopu un pēdējā rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vaškevičam augstais amats jāpamet

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas