Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Vaškevičam uzrāda sākotnējo apsūdzību

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) priekšnieka vietniekam, bijušajam Muitas kriminālpārvaldes direktoram Vladimiram Vaškevičam uzrādīta sākotnējā apsūdzība saistībā ar nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā, _Dienai _apstiprināja Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Viņš atteicās komentēt, vai tuvākajā laikā plānots uzrādīt apsūdzību arī par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos, ko, nododot lietu prokuratūrai, lūdza Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma (KL) 219.panta 2.daļas - par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā. Ja Šis likuma pants paredz vainīgo personu sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

VID rīcībā pagaidām nav nekādas jaunas informācijas no attiecīgajām institūcijām, lai pieņemtu lēmumu par V.Vaškeviča atstādināšanu, Dienu informēja VID Komunikācijas daļa. Kā līdz šim dažādās intervijās jau ir izteicies Dz.Jakāns, tad viņš V.Vaškeviču uzskata par spējīgu darbinieku, kurš līdz šim spēja panākt, ka viņa pārraudzībā esošās struktūrvienības uzrādīja ļoti labus darba rezultātus. Turklāt pārkāpumi, par ko viņš tiek apsūdzēts, nav saistīti viņa pienākumu veikšanu, uzsver VID.

KNAB jau iepriekš informēja, ka tā dēvētajā Vaškeviča lietā noskaidrots, ka muitnieks laika posmā no 2002. līdz 2007.gadam lietojis finanšu līdzekļus no kādai ārzonas firmai un vienai fiziskai personai piederošajiem banku kontiem, proti, izmantojot uz amatpersonas vārda izdotās šiem kontiem piesaistītās maksājumu kartes.

KNAB uzskata, ka V.Vaškevičs ar maksājumu kartēm veicis vairākus darījumus, kas pārsniedz 20 minimālās mēneša algas un par kuriem attiecīgo periodu valsts amatpersonas deklarācijās pretēji likuma prasībām nav sniegtas ziņas.  Kopumā ar maksājumu kartēm izlietoti vairāk nekā 90 000 latu. Pirmstiesas izmeklēšanā tika konstatēti arī daudzi citi ar maksājumu kartēm veiktie darījumi.


(papildināta ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas