Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Vaškevičam uzrāda sākotnējo apsūdzību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lasītājs
L
Un vai tagad beidzot VID no viņa atbrīvosies? Hm. Laikam nē. Citējam KNAB vadītāja v.i. Vilku: "Man radies tāds priekšstats, ka acīmredzot Vaškeviča kungs Valsts ieņēmumu dienestā ir tik nozīmīga persona, ka neskatoties ne uz kādiem faktiem vai faktoriem ir vēlme viņu šajā struktūrā paturēt. [..] Protams, ir ļoti dīvaini, ka amatpersona, kura ir tikusi atzīta par aizdomās turēto šādās lietās, vēl joprojām tur strādā."
Budze
B
Maizītm nemaz nav dēla....... ir meita, turklāt vēl maza.
Mačalkam
M
Nabaga nelaimīgais cilvēks, tik daudzi viņam pāri nodarījuši... SAB, KNAB, prokuratūra un vēl spridzinātāji un citi zvēri. Vai pats tam tici? Bet Tu jau, šādus komentus drukājot, pelni naudiņu? Tūlīt dzirdēšu attaisnojumu, ka esi parasts onkulītis no dziļiem laukiem, kas vienkārši aiz neko darīt seko līdz Vaškeviča dzīves gājumam...
sūklim
s
labs scenārijs tv seriālam:) pabeidz un mēģini pārdot kādam Krievijas kanālam! P.S. Nezinātājiem - kur un par cik aktīvi piedalījās tādi dervani, bogdanovi un tamlīdzīgi "menti", pajautājiet autoritātēm. Tāpat kā nopietna apjoma kontrobandisti, naudas atmazgātāji u.c. jums pastāstīs (neoficiāli, protams) pastāstīs, kas ir kas VIDā
tonijs
t
Nezinu, kā citiem, bet man šie notikumi atgādina kādu jau zināmu scenāriju. ......................... Jā, arī man tas atgādina, kā Alkaponi iesēdināja cietumā. Sēdēs arī de Futbols, nekur d..sā neliksies.
Mačalks
M
Vispār tiešām interesanti, ja atceramies notikumu vēsturi ar un ap Vaškeviču. Nepretendējot uz secības precizitāti, galvenie notikumi ir šādi: Tiek uzsākts kriminālprocess par iespējamu BALTICOVO lobēšanu, kurš beidzas ar neko. Tiek uzsākts mēģinājums piesaistīt Vaškeviču kā kontrabandas organizētāju "Oderova lietai", kas arī beidzas ar neko (jāpiebilst, ka ļoti interesanta bija izmeklētāju metode, ar kādu mēģināja "iegūt" liecības pret Vaškeviču no Oderova). Ir uzsākts un novests līdz apsūdzības uzrādīšanai kriminālprocess par pārkāpumiem saistībā ar amatpersonas deklarāciju, kurš, spriežot no publikācijām presē, visticamāk, arī beigsies ar neko, jo pierādījumi, izskatās, ir "ar baltiem diegiem šūti". Masu mēdijos parādās ziņa, ka Vaškevičs ir bijis tas cilvēks, kurš ir sniedzis premjerministram ziņas par iespējamiem pārkāpumiem KNAB. Notiek divi uzbrukumi Vaškeviča radinieku īpašumam. Pret Vaškeviču organizē atentātu (kā citādi lai nosauc slepkavības mēģinājumu pret valsts amatpersonu?), taču gan KNAB, gan it īpaši biroja politiskie aizstāvji dara visu iespējamo, lai aizdomās turētos padarītu par nevainīgiem upuriem. KNAB uzsāk kriminālprocesu pret ONAB darbinieku Dervanu par iespējamu kukuļņemšanu, kas arī beidzas ar neko. Nezinātājiem - Dervans aktīvi piedalījās par atentāta organizēšanu aizdomās turēto personu noskaidrošanā un aizturēšanā. Vaškevičam tiek atņemta pielaide valsts noslēpumam, tā arī neizskaidrojot iemeslu. Protams, SAB uz to ir tiesības, taču ... Tiek uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu Rīgas Domes amatpersonām, kur viena no aizdomās turētajām personām ir Vaškeviča bijusī sieva. Ar ko beigsies šis kriminālprocess, pašreiz nav saprotams. Visu šo laiku noteikti masu mēdiji intensīvi publisko informāciju, kurai vajadzētu sabiedrībā radīt iespaidu, ka Vaškevičs ir nacionāla mēroga "mafijas krusttēvs", kurš savā dzelžainajā tvērienā tur VID, Valsts policiju un vismaz pusi politiķu (protams, no valdošās koalīcijas). Nezinu, kā citiem, bet man šie notikumi atgādina kādu jau zināmu scenāriju.
mērglis
m
nu protama lieta , šis viirs nav tik dumjš ka buutu pieļaavis kļuudu kukuļu naudas legalizaacijaa , to tiešaam nepieraadiis , kameer Oderovam un liidziigiem npieprasiis uzraadiit kontus kuros vzjatkas ieskaitiitas un pilniigi reaali ka tie vareetu buut uz Vašķeviča senjora un šķirtaas laulenes vaarda , tamdeeļ vien ir veerts šķirt lauliibu , kaa nekaa nauda pluust jau padsmit gadu , bet pie mums notiesaato lieciibas jau gudri iestraadaats likumos , neņemt par pilnu , tas panaakts ar peerkamo deputaatu un taadu padomnieku tihonovu paliidziibu , nozagtaa valstii viss kaartiibaa , protams ja saak par daudz runaat, nu tad jaapaaugstina amataa...
Koļa
K
Kāpēc spējīgi cilvēki (un lai kaut ko safīrētu, ir jābūt spējīgam jebkurā gadījumā), kuri tiecas dzīvot augstu dzīves komfortu, nenodarbojas ar privāto biznesu, bet mēģina vairot savu labklājību uz citu rēķinu. Kāpēc enerģija un spējas tiek iegudītas kādam [nodokļu maksātājiem] kaut ko atņemot, nevis kaut ko vairojot [radot sabiedrībai nepieciešamas preces vai pakalpojumu]?
Koļa
K
Jā, tp un lc varētu ierēkt par visiem, kas ķeras klāt augstām amatpersonām, kas saistītas akcīzes nodokļu pareizu iekasēšanu. Taču skumdina fakti arī par KNAB darbiniekiem - par atsevišķu darboņu tiekšanos pēc augta dzīves komforta īsā laika periodā. Nu kā ar KNAB algu to var atļauties valstī ar attīstības līmeni, kāds ir Latvijā? Tāpēc brīžiem ir sajūta, ka sabiedrība uzzina tikai tad, kad kungi nav spējuši vienoties. Varbūt tāpēc prezidenta kungs ir tik mierīgs?
Gusļiks
G
Nu tik tiešām esis riktīgs lol, ja tici tām pasakām par 100 tupeļu pāriem, kas pateicoties Dienas dzeltenumam nu jau gan iegājies tautas folklorā. Neba kāds tur tās tupeles skaitīja, ja nu vienīgi tādi lol kā tu.
Jānis
J
es pilnīgi nesaprotu,cik ilgi var jaukties par vienu un to pašu?Tas viss jau ir apriebies līdz kaklam.
dzeris
d
Viss pēc Orvela - jo vairāk apsūdzības, jo godīgāks , spējīgāks un nevainīgāks. Jo lielāks blēdis, jo godīgāks cilvēks. Un labāks VID darbinieks.
Koļa
K
Ja Vaškvics būtu tīrs, kā stikliņš, tad nevienam nekādi jautājumi nerastos. Pieļauju, ka KNAB mēģina Vaškveicu aizķert ar to, ko var, nevis par ko viņš, iespējams, ir pelnījis. Palasot Ingas Spriņģes publikācijas par Vaškevicu, normālā valstī pārdbaudot faktus, amatpersona pati atkāptos vai arī tiktu atstādināta. Bet Latvijā ir tā, ka paaugstina. Un tam ir tikai viens iepējamais cēlonis - ka lēmējiem par atstādināšanu nav brīvas rokas. Kāpēc tās ir sasietas, arī neviens tā ļoti neinterisējās.... iespējams, nav interesanti. Un kāda paliek nodokļu maksātāju motivācija vairot nodokļus Latvijā? Tas ir - jūs strādājiet un maksājiet... mēs gan jau sadalīsim... ja nespēsim, tad kašķēsimies. Tas ir līdzīgi, kā ar Dienvidu tiltu - tāme bija ļoti augsta, kvalitāte apšaubāma.... bet Rīgas dome zin, ka rakņāties īpaši nevar, jo domes jau pa tilta celtniecības laiku ir nomainījušās vairākas - kura ir "uzņēmusies lielāko atbildību"?
Onjons
O
Pat ja arī notiesās, tad ar citu amatu tur pat VIDā-- tipa figviņuzinkasjādaraDepartamenta direktors
lol
l
Es ierēcu, kā vašķeviči pērk par tavu (nodokļu maksātāju naudu) sev kurpes un tu par to ierēc. LOL.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas