Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

papildināta - Vējoni virza Rīgas mēra amatam

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, Rīgas mēra amatam izvirzījusi LZP līdzpriekšsēdētāju, pašreizējo vides ministru Raimondu Vējoni. LZP Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs vienotā sarakstā ar Latvijas Zemnieku Savienību. Tās vadītājs Augusts Brigmanis _Dienai _izteicās, ka viņa partija atbalstīs R. Vējoni mēra kandidatūrai. Par to, kas varētu būt vides ministrs, ja R. Vējonis iegūst deputāta mandātu, vēl nav domāts.

“LZP uzskata, ka brīdī, kad Rīgas Dome it kā līdzekļu taupīšanas nolūkā pilsētā likvidē Vides departamentu, atstājot novārtā visus vides un cilvēka pilnvērtīgas dzīves aspektus, Raimonds Vējonis kā viens no pieredzējušākiem vides speciālistiem un arī valstiski domājošs sekmīgs politiķis ir labākā kandidatūra Rīgas mēra amatam,” valdes motivāciju Dienai skaidro LZP pārstāve Līga Kaģe.

A. Brigmanis savukārt teic, ka R. Vējonis ir pieredzējis politiķis un pārzinot Rīgas problēmas. Viņš neuzskata, ka līdz ar R. Vējoņa virzīšanu ZZS Rīgā pievērstos tikai vides jautājumiem. "Saraksts būs plašs, uz domi kandidēs arī bijusī labklājības ministre Iveta Purne, tā kā ne tikai vides jautājumiem mēs pievērsīsimies," uzsvēra A. Brigmanis. Viņš norādīja, ka šobrīd netiek domāts, kas varētu ieņemt vides ministra krēslu gadījumā, ja R. Vējonis iegūst deputāta mandātu. Taču A. Brigmanis stingri norādīja, ka arī tad, ja R. Vējonis nekļūs par Rīgas mēru, no deputāta mandāta viņš neatteikšoties un vides ministra amatu atstāšot.

Par R.Vējoņa pilsētas mēra vēlēšanu koordinācijas biroju vadītāju apstiprināja LZP līdzpriekšsēdētāju, Zaļo un Zemnieku savienības valdes locekli Viesturu Silenieku. Vides ministra amatā R. Vējonis ir kopš Einara Repšes valdības - 2002. gada nogales.


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Āboltiņa varētu kandidēt uz Saeimas prezidiju, ne Rīgas domi

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Lielākās partijas jau gatavojas pašvaldību un EP vēlēšanām

Rīgas domē pārdalīs vides sfēru

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas