Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Vēl neizlemj par KNAB vadītāja konkursa pagarināšanu

Otrdienas sēdē valdība lēmumu par konkursa uz KNAB priekšnieka amatu termiņa pagarināšanu vēl nepieņēma. Līdz ar to, kā uzsvēra premjera pārstāvis, spēkā ir esošais valdības lēmums par pieteikšanās termiņa pagarināšanu līdz 5.decembrim. E.Vaikulis nevarēja konkrēti atbildēt, vai atlikušajās divas dienās I.

Godmanis rosinās lemt par konkursa termiņu pagarināšanu, jo « šobrīd premjers šim jautājumam nav pievērsies.»Kārtējā valdības sēde plānota nākamotrdien. Jautāts vai līdz piektdienai, kad beidzas pieteikšanas termiņš, varētu notikt ārkārtas valdības sēde, E.Vaikulis atzina, ka nezina. Viņš gan piebilda, ka «šobrīd ministri strādā režīmā, lai nepieciešamības gadījumā varētu sanākt uz ārkārtas sēdi.»

Visticamāk, atkal par vismaz divām nedēļām tiks pagarināts konkurss uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu. Valdība pēc premjera lūguma par šo jautājumu varētu lemt vai nu otrdienas sēdē, vai arī kādā no tuvākajā valdības sēdēm, Dienai iepriekš atzina E. Vaikulis.

Noprotams, ka lūguma motivācija ir līdzīga iepriekšējai, kad premjers atzina, ka valdība ir aizņemta ar finanšu problēmu risināšanu. “Nu, vienkārši lūgums, ņemot vērā visas tās problēmas, ar ko mēs te cīnāmies,” toreiz teica premjers, kad konkursu pagarināja līdz 5.decembrim.

Tas nozīmē, ka konkurss noslēgsies ne ātrāk kā pirms Ziemassvētkiem, bet reāla kandidāta izvērtēšana labākajā gadījumā sāksies tikai nākamgad.

Diena jau rakstīja, ka šobrīd konkursam pieteikušies astoņi kandidāti. Valsts kanceleja saņēmusi pieteikumus uz konkursu no KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes, bijušā politiķa Jāņa Ādamsona, Rīgas reģiona Kārtības policijas pārvaldes inspektora Aivara Tīrumnieka, valsts aģentūras Materiālās rezerves direktora vietnieka Raimonda Avdejeva, a/s BMGS projektu vadītāja Dienvidu tilta būvniecībā Sergeja Šutkova, nodibinājuma Korporatīvo juridisko risinājumu un pētījumu palāta valdes priekšsēdētāja un šķīrējtiesas priekšsēdētāja Armanda Stumberga, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieka Arta Stuckas, kā arī no Artura Zvejsalnieka, kurš 11.novembrī uzņemts zvērinātu advokātu skaitā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas