Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Veldre trešdien komentēs avārijas iemeslus

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) otrdien saņēmis paskaidrojumu no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Jura Maklakova par Ādažos notikušo avāriju, kurā cietuši desmit NBS karavīri, taču pagaidām neatklāj tā saturu un savus secinājumus. Ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Mārtiņš Kaprāns Dienu informēja, ka visus komentārus Veldre sniegšot rīt.

Otrdienas rītā karavīru veselības stāvoklis nebija uzlabojies."Es gribētu minēt, ka kaut kas tāds noticis, ko mēs nekādā gadījumā negaidījām," intervijā LNT raidījumam 900 sekundes norādīja J. Maklakovs, piebilstot, ka paši karavīri ir gatavi nodot asinis, lai palīdzētu saviem biedriem. Viņš nevēlējās komentēt avārijas iemeslus, bet apšaubīja, ka šoferis būtu iemidzis pie stūres. "Tie varētu būt jaunības faktori, puiši jauni, gribas pabraukt ātrāk, bet tiešām, es negribētu spekulēt," teica ģenerālis, vēlāk intervijā pieļaujot, ka tieši ātruma pārsniegšana varētu būt iemesls avārijai.

Kā informēja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas vecākais virsnieks Uldis Davidovs, J.Maklakovs ir ierosinājis dienesta izmeklēšanu, un tajā arī tiks noskaidroti visi apstākļi, kā arī, vai ir bijis kāds pārkāpums. Izmeklēšanā arī tiks noskaidrots, vai transportlīdzeklis bija paredzēts 10 karavīru pārvadāšanai.

V.Veldre iepriekš atgādināja, ka šajā gadā tas jau ir otrs nopietnais atgadījums, kurā cietuši profesionālajā dienestā esošie karavīri. Pavasarī šaušanas vingrinājuma laikā Ādažu poligonā šautu ievainojumu guva Sauszemes spēku 1.kājnieku bataljona karavīrs. „Šādi negadījumi diskreditē bruņoto spēku profesionalitāti, un NBS komandierim ir jāuzņemas pilna atbildība, lai nekas tamlīdzīgs neatkārtotos,” uzskata aizsardzības ministrs.

Pirmdienas rītā Ādažos satiksmes negadījumā cietuši desmit Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, kad viņus pārvietojošais transportlīdzeklis ietriecies kokā. Diviem no cietušajiem stāvoklis ir smags. Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP) līdz otrdienas pēcpusdienai pieprasījis NBS komandierim Jurim Maklakovam sniegt paskaidrojumus par minēto negadījumu.


(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas