Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

papildināta - Vētra varētu būt spēcīga, Rīgā gatavojas plūdiem

Meteodienesta jaunākā informācija liecina, ka naktī uz svētdienu, 23.novembri, ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s, bet no rīta tas iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un piekrastes rajonos pastiprināsies brāzmās līdz 27-32 m/s. Arī Rīgā vēja brāzmas sasniegs 25-30 m/s. Šāda stipruma vējš Latvijā saglabāsies visas svētdienas garumā un arī naktī uz pirmdienu. Pirmdien, 24.novembrī, dienas laikā tas pakāpeniski pierims, bet pieturēsies brāzmās vēl 15-19 m/s, vēsta meteo.lv.

Naktī no sestdienas uz svētdienu Latvijā gaidāma stipra un ilgtoša snigšana, Vidzemē - pat ļoti stipra. Rīgā stipra snigšana gaidāma nakts otrajā pusē. Snigšanas un puteņa laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-500 m.

Rīgā jau sākti gatavošanās darbi iespējamajiem plūdiem, kas var piemeklēt galvaspilsētu, vējam dzenot lielas ūdens masas Daugavā, ziņo LETA.

Ņemot vērā prognozes, ka jau šovakar laika apstākļi Rīgā varētu pasliktināties un, pastiprinoties vējam un mainoties tā virzienam, varētu būtiski paaugstināties ūdens līmenis Daugavā un citās ūdenskrātuvēs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs 21.novembrī uzdevis rajonu un priekšpilsētu izpilddirekcijām sagatavoties gan pretplūdu pasākumu veikšanai, gan arī iespējamo spēcīga vēja radīto problēmu risināšanai, kā arī nepārtraukti sekot gan laika prognozēm, gan faktiskajam stāvoklim.

Kā informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa, sevišķa uzmanība nepieciešama Ziemeļu rajonā, Kurzemes rajonā un Latgales priekšpilsētā, kur pretplūdu pasākumi parasti prasa visvairāk pūļu. Šobrīd visas izpilddirekcijas ziņo, ka nepieciešamības gadījumā visi dienesti būs gatavi gan cīņai pret stihiju, gan tās seku novēršanai.

Pamatojoties uz meteorologu brīdinājumu par stiprām vēja brāzmām, sniegu, puteni un gaidāmo ūdens līmeņa celšanos pāri viena metra atzīmei, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija civilās aizsardzības apakškomisijas ārkārtas sapulcē šodien nolemts organizēt palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, kas dzīvo plūdu draudu zonā - Kanāla ielā.

Lai darbu veiktu operatīvāk, izpilddirekcija ņēmusi palīgā papildus darbaspēku - Zemessardzes Studentu bataljona karavīrus, kas palīdzēs piepildīt vairāk kā 600 maisus ar smiltīm un vairāku simtu metru garumā tos izvietot gar Juglas kanāla krastu. Nepieciešamības gadījumā atbalstu ir gatavi sniegt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, kas plūdu gadījumā atsūknē ūdeni.

Pēc iepriekšējo gadu pieredzes izpilddirekcija iedzīvotājus aicina klausīties meteorologu brīdinājumus un pašiem sekot līdzi situācijai mājokļa tuvumā, pamanot iespējamās plūdu draudu pazīmes labāk laicīgi evakuēt savas automašīnas no sētām un garāžām, kā arī pārvietot pirmajā mājas stāvā esošā elektrotehnika, citādi pēc tam esot lielāki zaudējumi un problēmas.

Plūdu draudu gadījumā iedzīvotāji ir aicināti zvanīt pa tālruni 112 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Liepājā brīdinājis iedzīvotājus par vētras tuvošanos, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Liepājas brigādes priekšnieks Andrejs Beļakovs. Viņš sacīja, ka vētras brīdinājums nosūtīts Liepājas pašvaldībai, komunālajai pārvaldei, vietējām radiostacijām un televīzijai.

VUGD Liepājas brigādē tiek pārbaudīts viss nepieciešamais inventārs, kas vajadzīgs vētras seku likvidēšanai - motorzāģi, vinčas, hidrauliskās iekārtas un instrumenti. A.Beļakovs sacīja, ka no vairākām pilsētām Liepājas rajonā jau saņemti ziņojumi, ka inventārs pārbaudīts un ir kārtībā.

(papildināts viss teksts)




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

Ciklons jau izraisījis sniegputeņus Eiropā un turpina pastiprināties

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas