Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - VM piedāvā Rīgas domei slēgt 1.un 2.slimnīcu

Šodien Rīgas domes vadības un veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) tikšanās laikā izskanējis Veselības ministrijas piedāvājums slēgt Rīgas 1. un 2. slimnīcu. Savukārt Rīgas domes vadība pauda viennozīmīgu pozīciju par pašvaldības medicīnas iestāžu nepieciešamību rīdziniekiem un vēlmi saglabāt esošās medicīnas iestādes, vēsta Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova. Ar veselības ministri medicīniskās aprūpes nākotni Rīgā apsprieda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC).

„Rīgas dome un rīdzinieki kārtējo reizi ir nonākuši ķīlnieku lomā valdības priekšā. Samazinot finansējumu veselības nozarei, Finanšu ministrija nogriež arī līdzekļus pašvaldības slimnīcām. Mēs nevaram pieļaut ne Rīgas 1.slimnīcas slēgšanu, ne citu pašvaldības medicīnas iestāžu slēgšanu,” uzsver mērs N.Ušakovs.  

„Tuvākajā laikā Rīgas pašvaldībai būtu jāsaņem oficiāla informācija no ministrijas par to, kādi līdzekļi tiks piešķirti pašvaldības medicīnas iestādēm un kāds ir ministrijas redzējums par veselības aprūpes nodrošināšanu rīdziniekiem,” uzskata vicemērs A.Šlesers.  

Veselības ministre B.Rozentāle bijusi vienisprātis ar Rīgas domes vadību par to, ka ārstniecības iestāžu statusa maiņa nedrīkst ietekmēt pacientu iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, informē Veselības ministrija. Pārrunājot iespējamo Rīgas 1.slimnīcas nākotni, B.Rozentāle norādījusi, ka arī turpmāk pacientiem saglabāsies iespēja saņemt medicīnisko aprūpi un aicināja pašvaldības pārstāvjus kā slimnīcas īpašniekus attīstīt iestādi kā ambulatoro pakalpojumu sniedzēju. Kā alternatīva tika piedāvāta iespēja pašvaldībai piedalīties slimnīcas finansēšanā, jo pretējā gadījumā finansējums var izrādīties nepietiekams.

 (Papildināta ar B.Rozentāles viedokli pēdējā rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas