Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Zatlers: amnestija būtu labas gribas akts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AL
A
Visus "zekus'' vajag amnestēt, cietumus slēgt, un policiju atlaist. Tādā veidā valsts varētu ieekanomēt daudzus miljonus latu, kurus varētu izmaksāt prēmijās 100 Saeima liekēžiem un cilvēkam kurš vēl nav sapratis, kas viņš ir. Un lai šī akcija būtu žēlsirdīgāka, tad visu baznīcu īpašumus un mantu izdalīt amnestētajiem zekiem.
par labdariem
p
te daži uzskata, ka amnestiju nevajag tādēļ, ka nabaga atbrīvotie nosals ziemā, dzīvos pusbadā, bez darba. Protams, ka tāds risks pastāv, bet kāda būtu alternatīva? Labdarības nolūkā paturēt tos cilvēkus visu mūžu? Varbūt Latvijai par nodokļu maksātāju naudu celt katru gadu jaunu cietumu? atbalstu zatlera ideju, kas attiektos uz termiņiem, kas ir 1-2 gadi.
elzza
e
Apžēlojieties par cilvēkiem! Svētli ta svētki, bet ziema nāk. Negaida jau visus mājās ar siltām čībām. Un vispirms vajag pieņemt to plānoto likumu, ka par sīkām zādzībām zagļus neķers, citādi nabadziņiem brīvība ātri vien beigsies :)
verons
v
Jacerm ka sis diskusija ar prezidentu nn melnsvarcm publiska un visi Latvijas iedzivotaji vares redzet un dzirdet kads tad ir so melnsvarcu viedoklis, kadi ir vinu preikslikumi, jo ties baznicas jau notiek lielakas keceriba, krapsanas, melosana, miesigo iekaru apmierinasana slepjoties zem Dieva varda?
lasītāja
l
Nu, kam tad tik ļoti vajag to amnestiju piešķirt?
Valdis
V
Jaa, teoretiski. Bet es gaidu lai kads man vispirms iedod manu viedokli. Sobrid uzprasiet Kalvitim, Berzinam Sleseram vai Jaundzeikaram kads varetu but mans viedoklis bet es isti neko nezinu par neko. Esmu arsts ar smadzenem bet manas smadzenes apmainija ar protezi zirnu lieluma. Nedusmojaties, es tikai marionets bez kontrolieru
PILNAI LAIMEI
P
Nē, bet nu sajūta var arī rasties dikti laba, kad Dieva vietnieki mazas zemes sadaļas virsū Tev, prezidentam, stāstī un garantē (moš) visu. Viņi ir kompetences iemiesojums zemes cietumu virsā. Paklausait tak arī tiesu lietu ministeri. Dodiet kaizeram tak jele savu padomu, kas jamējam pienākas. Tač nezin vai ķirurgs šitentos iemeslus uzklausītu kā viedokli vai labo gribu strādādams pie sava galda... Izmantotās kompetences - pujāc, vanaks un sproģis, nez kāpēc aizmirstot ne mazāk tradicionālo aleksandrītu vai meteorītu. Un vispār tīri reliģiozi juridisks jautājums. Ne psihologiem, ne psihiatriem, ne cietumu uzraugiem, ne policistiem nav te nekas sakāms.
Manga
M
Būtu tas jampampiņš labāk juristus aicinājis, lai tie viņam izskaidro, kāpēc nevar tā ar reizi daļu ieslodzīto atbrīvot. Bet nē - aicina melnsvārčus, un gan jau spiedīs uz amnestēšanu, jo grib būt mīļš un sirsnīgs, kas ne sunīti kājām sper, ne cietumniekam brīvību liedz. Mērkaķis!
UMN
U
Kritērijs ir vai tas būs labas gribas akts starp diviem cilvēkiem.
ululiņš
u
Kāpēc vākt lapas? Lai tīra ārā latvāņus! Neesmu pārliecināts, ka šie sevišķi priecāsies...
Zigis
Z
Lai cietušie uztrin nažus un tad pie tiem, kuri balsos par amnestiju. Arī pie atbalstītājiem. Nav neviens jāamnestē, jo vesels bars vainīgo nemaz nav ietupināti, kur nu vēl ietupinātos laist ārā. Pareizi raksta mērglis. Tikai nevajag piesaukt Lembergu. Ja Lembergs būtu pie varas, tad tāds bardaks Latvijā nebūtu. Lembergs neļautu izlaupīt to. Lai ko arī nebūtu darījis vai nedarījis Lembergs, viņš nav ne manu, ne visu jūsu naudu vai mantu aizticis. To ko viņš riktē ar Ameriku vai Krieviju, ir viņa darīšana. Viņš nodokļu maksātāju naudu neaiztiek. Vesels lērums ir tādu, kuri neskaitāmos tūkstošus sev algās un prēmijās no mūsu naudas ir sagrābuši.
carlito
c
Nu bet cietumā taču sēž arī cilvēki, kas, piemēram, braukuši ar auto dzērumā atkārtoti gada laikā vai bez tiesībām. Tikai braukuši - nevis sataisījuši avāriju. Protams, sodīt tādus vajag, bet ne jau uz 2-3 gadiem cietumā. Iedot lai vāc lapas ceļmalās kādu pusgadu, tad drīzāk viņš kaut ko sapratīs, nevis 2 gadus sūtot uz nārām, kur laiskoties un uzklausīt dažādu zagļu, laupītāju un citu noziedzinieku dzīves "gudrības". neviens taču nesaka, kā jālaiž slepkavas, izvarotāji u.c. smagie noziedzinieki ārā. Smago noziedzinieku jau cietumā ir mazākumā, pārsvarā dažādi "muļķi", kas sākuši kaut ko lietot un loģiski vēlāk arī zagt (tādus vispār tikai ārstēt no narkomānijas vajadzētu, piespiedu kārtā) vai dzērumā kaut kādus "podus" nogāzuši.
chingacguks
c
Kādu amnestiju tad šamējie grib pasludināt? Ja kriminālnoziedznieku, tad lai ņem viņus pie sevis mājās un ievada dzīvē, kurā pieaug bezdarbs. Ja runa ir par kukuļņemšanu, valsts nozagšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, tad Saeimas deputāti visu laiku pūlas iegrozīt un izgrozīt krimināllikumu, ar to pietiek. Ja ir runa par valdību, kas katru dienu piesmej tautu, tai amnestiju varētu piemērot pēc 20 gadiem katorgā.
Jānis
J
Nevis amnestija nepieciešama, bet veco cietumu vietā jāuzbūvē jauni ar bibliotēkām un datortelpām, lai reāli palīdzētu ieslodzītajiem, kuri paši to vēlas, celt savu zināšanu līmeni, lai kaut daļa no tiem varētu iekļauties sabiedrībā. Mūsu iekšlietu sistēmas ģenerāļi ir pārāk padomiski, lai veikti dziļākas reformas. Tad atliek vieglākais ceļš- neko nedarīt, izlaist vienkārši ārā, kur viņus jau ar nepacietību gaida brīvībā palikušie kolēģi.
poohstick
p
Vispār jāapsveic E.Rinkevičs ar pirmo darba dienu kancelejā. Ir vērts pamest labu darbu dēļ ilūzijas un nevaldāma tipa verbālajām caurejām un vai Lilitai jau paguvāt atskaitījities?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Tieslietu ministrs pieļauj daļējas amnestijas izsludināšanu pirms valsts jubilejas

Pujats atbalsta amnestiju par nelieliem pārkāpumiem notiesātajiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas