Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Zīdainis atradies, bāriņtiesa lems par vecākiem

Iepazīstoties ar sākotnējo informāciju par četrus mēnešus vecas meitenītes pazušanu, Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja Ingrīda Jeromanova sliecas domāt, ka bērnu vecākiem atdot nav iespējams. Viņa gan atzina, ka šāds viedoklis pagaidām pastāv, “nezinot citus lietas apstākļus.”

I.Jeromanova Dienai norādīja, ka bāriņtiesas rīcībā jau ir informācija no policijas, tāpat atbildīgie darbinieki sazinās ar sociālo dienestu. Līdz ar to, konkrētu lēmumu par tālāko zīdaiņa likteni bāriņtiesa varēs pieņemt jau šodien.

I.Jeromanova atklāja, ka bāriņtiesas datu bāzē bērnam nav ierakstīts bērna tēva vārds. Tāpēc pieļauts, ka meitenītes māte lietojusi alkoholu un pēc tam atstājusi bērnu uz ielas nevis ar bērna tēvu, bet gan kādu citu vīrieti. Pēc bāriņtiesas priekšsēdētājas vārdiem, policijas ziņojumā gan teikts, ka tas esot bijis zīdaiņa tēvs. Viņa arī piebilst, ka pirms lēmuma pieņemšanas visa informācija vēl ir jāpārbauda.


Šobrīd četrus mēnešus vecais bērns, kura vakar ap plkst.22.30 atrasta Jāņa Asara un Lienes ielu krustojumā, atrodas Bērnu kliniskās universitātes slimnīcā. Kā Dienai apstiprināja slimnīcas pārstāve Inga Miķelsone, pēc ārsta apskates secināts, ka meitenīte ir sveika un vesela. Taču bērna vecāki slimnīcā vēl nav bijuši.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko Dienai iepriekš norādīja, ka bērnu uz ielas atradusi kāda sieviete, kura ziņojusi policijai. Savukārt I.Miķelsone pastāstīja, ka sieviete, kas bērnu uz ielas atradusi, pirms ziņošanas policijā meitenīti bija aprūpējusi un pabarojusi. I.Miķelsone sacīja, ka meitenītei nekas nekaiš un viņa guļ diendusu. Slimnīcas pārstāve gan informēja, ka vecāku pie bērna nav. Viņa pieļāva, ka vecāki nemaz nezina, kur atrodas viņu bērns. Taču E.Dudko norādīja, ka vecāki ir informēti par to, ka bērns atrasts un kurā slimnīcā ievietots. Viņš gan atzina, ka sākotnēji izmeklētājiem esot bijušas grūtības atrast pašus vecākus.

RRP pārstāve Zane Bērziņa Dienu informēja, ka policija ierosinājusi kriminālprocesu pret meitenītes vecākiem pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, kas attiecas uz noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Z.Bērziņa gan atzina, ka vecāki nav aizturēti. Savukārt E.Dudko skaidroja, ka izmeklēšanas gaitā kļūs zināms, vai vecākus nepieciešams aizturēt, tāpat, izvērtējot visus notikuma apstākļus, izmeklēšanā tiks noteikts konkrēts krimināllikuma pants, kas atbilst vecāku izdarītajam pārkāpumam.

Z.Bērziņa pastāstīja, ka medijiem par pazudušo meitenīti otrdien tika izziņots salīdzinoši vēlu, jo policija sākumā pārbaudīja visu informāciju par to, kur bērns varētu atrasties. Pēc Z.Bērziņas vārdiem, kriminālpolicijas un kārtības policijas pārstāvji esot pārbaudījuši visus pagrabus un vārtrūmes Avotu ielas rajonā, kur zīdainis ticis atstāts.

Diena jau rakstīja, ka bērns vakar pazuda Avotu ielā, Latgales priekšpilsētā, kad vecāki bija atstājuši to pieskatīt svešai sievietei, kamēr paši devās ciemos.

Par meitenītes pazušanu vecāki ziņoja naktī ap plkst.4.30. Pirmdienas vakarā bērna vecāki esot staigājuši pa bāriem, tad, jau būdami iereibuši, no Teikas ieradušies ciemos pie paziņām Avotu ielā. Viņi policijā stāstīja, ka meitenīti ratiņos atstājuši pie mājas - nepazīstamas sievietes uzraudzībā. Vecāki ar paziņām lietojuši alkoholu, bet, kad nogājuši lejā, ne bērna, ne sievietes vairs neesot bijis.

Abi vecāki policijas redzeslokā iepriekš nonākuši saistībā ar narkotiku lietošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas