Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - ZZS varētu atsaukt savus ministrus

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nākamajā nedēļā varētu atsaukt savus ministrus no valdības, ja otrdien valdības sēdē netiks pieņemts Zemkopības ministrijas piedāvātais zemnieku atbalsta pasākumu plāns,_ Dienu _informēja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš uzsvēra, ka ZZS nevar atbalstīt Jaunā laika rosināto neuzticību valdības vadītājam Ivaram Godmanim (LPP/LC), par ko Saeima varētu lemt nākamajā trešdienā ārkārtas sēdē. Taču, ja ZZS prasības netikšot ņemtas vērā, tad partijai nekas cits neatliekot kā atsaukt ministrus. A.Brigmanis arī uzsvēra, ka tas ir viņa personīgais viedoklis un ZZS valde šādu lēmumu vēl nav pieņēmusi.

I.Godmaņa pārstāvis Edgars Vaikulis Dienai norādīja, ka šis paziņojums ir jāskata kontekstā ar konkrēto situāciju lauksaimniecībā. "Premjers jau trešdien izteica savu priekšlikumu, kā risināt radušās problēmas. Pašreiz risinājuma varianti tiek gaidīti no pašiem ZZS”. E.Vaikulis arī vairākkārt uzsvēra ciešo šī paziņojuma un kritiskās lauksaimniecības situācijas kopsakarību, uzsverot, ka “premjers situāciju skata tikai un vienīgi kontekstā ar valdošo situāciju, kādā šis paziņojums ir izteikts, līdz ar to atbilde ir nevis jauns paziņojums, bet rīcība, piedāvājot konkrētus krīzes pārvarēšanas ceļus”.

Jau vēstīts, ka zemkopības ministrs Mārtiņš Roze nolēmis lūgt valdībai piešķirt papildus 24 miljonus latu, kas nepieciešami krīzē nonākušajai piena nozarei. Šādu summu aplēsuši arī paši lauksaimnieki, kas uzsākuši plašas protesta akcijas. 

ZZS apvienībai I.Godmaņa valdībā ir pieci ministra portfeļi  - zemkopības, labklājības, vides, izglītības ministra portfelis, kā arī ZZS virzītā ministre e- lietās.

Pats zemkopības ministrs pagaidām atturīgi vērtē ideju pamest valdību. Viņš skaidroja, ka partijā šāda iespēja nav tikusi apspriesta, līdz ar to "paust jebkādu viedokli šīs sarunas laikā būtu neprecīzi". Viņš pieļauj, ka par to ZZS varētu vienoties nākamajā nedēļā. Sagatavotos priekšlikumus zemnieku atbalstam M.Roze komentēja - “nekas nereāls tas nav”, uzsverot, ka tikai pēc šī plāna atbalstīšanas vai noraidīšanas būs pamats runāt par tālāko rīcību.

(papildināta ar 3. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas