Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (18:00) - Belēvičs pirmo reizi devies apspriest slepenus dokumentus

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) ir piešķīris pielaidi valsts noslēpumam, aģentūrai LETA apstiprināja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.Par minēto faktu šodien liecināja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) aicinājums visiem ministriem bez izņēmuma doties uz Mazo zāli, lai izskatītu jautājumus, kam ir ierobežota pieejamība."Tagad visi ministri dodamies uz slēgto zāli. Visi ministri," pēc valdības sēdes atklātās daļas teica valdības vadītāja. 

Belēvičs pēc valdības sēdes norādīja, ka pielaide piešķirta uz septiņiem mēnešiem. Viņš uzskata, ka viņa atbilstību pielaidei SAB tik ilgi vērtē tādēļ, ka viņam "nav 25, bet tuvojas 57. Tas ir normāli, ka cilvēkam, kuram ir notikumiem bagāta biogrāfija, tas tiek izvērtēts".

Ministrs arī sacīja, ka viņam pagaidām nav zināms skaidrojums, kādēļ pielaide piešķirta tikai uz septiņiem mēnešiem. Vienlaikus viņš izteicās, ka SAB zina, ko dara.

Tikmēr Straujuma žurnālistiem skaidroja, ka arī viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka Belēvičam pielaide piešķirta uz septiņiem mēnešiem, jo vēl nepieciešamas papildu pārbaudes. Arī Straujuma piebilda, ka Belēvičam ir diezgan plaša uzņēmējdarbības pieredze, tāpēc nepieciešama padziļināta izpēte.

"Bet es neticu, ka SAB nepiešķirtu pielaidi, ja nebūtu pārliecības, ka ministrs var piedalīties slēgtajās sēdēs," noteica Straujuma.

Viņa arī norādīja, ka šādas situācijas ir bijušas arī iepriekš - tā neesot pirmā reize, kad pielaide piešķirta uz noteiktu laiku.

Jau vēstīts, ka otrdien SAB Valsts kancelejai nosūtīja vēstuli ar informāciju par pielaides piešķiršanu Guntim Belēvičam.

(ziņa papildināta ar 4.- 8.rindkopu)





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas