Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts ar foto - Svētku dalībniekus vairākas stundas sveic valsts vadītāji

Jau no plkst.11 Dziesmu un deju svētku gājiena dalībniekus Rātslaukuma goda tribīnē sveic vairākas augstas valsts amatpersonas, sākot ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), līdz pat Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) un visiem trim galvaspilsētas vicemēriem. Kā novēroja Diena, prezidents un premjers ar smaidu turpina māt dziedātājiem un dejotājiem no visas Latvijas arī pēc vairākām svētku gājiena stundām.

Nedaudz nostāk no oficiālās varas pārstāvjiem sēž bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu, kura arī nenogurusi seko gājienam._Diena _jau rakstīja, ka I.Godmanis 18.jūnijā cieta avārijā, kas notika, saskrienoties pasažieru mikroautobusam Sigulda-Rīga ar valdības dienesta automašīnu "Audi A8". I.Godmanim pēc avārijas mediķi konstatēja deniņu kaula plīsumu un smadzeņu kontūziju, un viņam kādu laiku bija jāievēro gultas režīms. Pēc aptuveni pusotras nedēļas premjers jau bija atgriezies darbā. Jautāts par premjera veselību pēc pārciestās avārijas, viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis _Dienai _norādīja, ka I.Godmanis ir “pilnvērtīgi atgriezies darbā”, tāpēc svētku dalībniekus sveikšot līdz beigām. “Kāpēc gan viņam nepiedalīties nacionālajā pasākumā, kas notiek reizi piecos gados,” piebilda E.Vaikulis. Premjera preses sekretārs arī pauda cerību, ka premjers stāvēs tribīnē arī tad, kad viņš pats ies garām ar savu kolektīvu.Rātslaukumā dejotājus un koristus sveic arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), Rīgas vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP), Almers Ludviks (LPP/LC) un Andris Ārgalis (TP), kā arī bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu. Kā vienīgais ministrs gājiena sākumā tribīnē stāvējis arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), kurš gan pēcpusdienā tajā vairs nebija redzams.

Kā "Diena" vēroja pēcpusdienā, gājiena dalībnieki, ejot gar varas pārstāvju tribīni, vairāk uzgavilēja un uz sveicieniem atsaucās V.Vīķei-Freibergai ar kungu. Pirms pulksten 16 gājienā gar tribīni ejošie Valmieras rajona pārstāvji "Dienai" teica, ka esot pārguruši no ilgās gaidīšanas, kad rajons varēs sākt soļot gājienā, jo viss ir ieildzis. Iespējams, tāpēc svētku gājiena pēdējie dalībnieki vairs tik skaļi negavilē kā gājiena sākumā ejošie.

Gājiens ir tradicionāla Dziesmu un deju svētku sastāvdaļa. 38 500 svētku dalībnieki un viesu kolektīvi, ģērbušies tautas tērpos no 11.novembra krastmalas caur Rātslaukumu, pa Kaļķu ielu, gar Brīvības pieminekli, pa Brīvības ielu iet līdz Dailes teātrim. Gājiena priekšgalā tiek nests Latvijas valsts karogs, vēsturiskais Dziesmu svētku karogs "Līgo", XXIV Dziesmu svētku karogs, XIV Deju svētku karogs, ies svētku rīkotāji, virsdiriģenti un virsvadītāji. Goda virsvadītāji brauc astoņos kabrioletos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas