Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - Dalbiņš: Loskutovs nedrīkst vadīt KNAB

"Kārtības trūkums KNAB radījis vidi, kur iespējams zagt kriminālprocesos atsavināto naudu," pēc ģenerālprokurora ziņojuma noklausīšanās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja tās priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP). Tiesa, Ģenerālprokuratūra pārbaudi par pazudušo naudu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vēl nav pabeigusi, žurnālistus pēc sēdes informēja ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

J. Dalbiņš uzsvēra, ka par naudas uzglabāšanu atbildīgie darbinieki ir tieši pakļauti Loskutovam. "Līdz ar to es nevaru piekrist Loskutova apgalvojumiem, ka viņš ir garants kārtībai KNAB, jo citādi šādas lietas nenotiktu un būtu nodrošināta stingra kontrole," teica Dalbiņš, pamatojot savu pārliecību, ka Loskutovs nedrīkst turpināt darbu KNAB.

Maizītis atzina, ka šobrīd nekādas jaunas, būtiskas informācijas saistībā ar Ģenerālprokuratūrā esošo izmeklēšanu nav un deputāti informēti tādā pašā līmenī kā pirms nedēļas valdībā. Viņš teica, ka šobrīd nepārbaudītas ir vien 40 KNAB ierosinātie kriminālprocesi. Ģenerālprokuratūra KNAB pārbaudes veikšanā ir iesaistījusi lielāku cilvēku skaitu nekā sākotnēji, jo "pārbaude skar ne tikai Rīgu, bet visu Latviju". Maizītis joprojām atturējās komentēt Loskutova atbildību, jo tas ir jādara valdības speciāli izveidotai komisijai, par kuras veidošanu valdība lems pēc Ģenerālprokuratūra pārbaudes pabeigšanas.

J.Dalbiņš sacīja, ka pēc tam, kad Ģenerālprokuratūra būs pabeigusi pārbaudi KNAB, Saeimā, visticamāk, varētu būt balsojums par A.Loskutova atbrīvošanu no amata, vēsta LETA. "Uz šo brīdi vairs nav no svara, cik naudas ir pazudis, bet gan tas, ka KNAB bija pilnīga bezkontrole, kārtības trūkums un iespēja zagt naudas līdzekļus no seifa," uzskata komisijas vadītājs J.Dalbiņš.

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas