Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - No Gruzijas evakuēs Latvijas bērnus

"airBaltic" uz nākamo reisu uz Tbilisi sūtīs lielāko lidmašīnu aviokompānijas flotē - "Boeing 757" ar kopējo ietilpību 200 cilvēki. Lidmašīna Rīgā ielidos 11.augustā, aģentūru LETA informēja Latvijas aviokompānijas "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Jau vēstīts, ka norit darbs, lai no Gruzijas evakuētu Latvijas iedzīvotājus, kā arī jauniešu grupu no Siguldas, ziņo LETA.

Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību pārstāve Diāna Kondratenko pastāstījs, ka kopumā grupā ir 18 cilvēki — 15 jaunieši pilngadības vecumā un trīs pieaugušie. Siguldieši uz Gruziju bija devušies šīs valsts valdības organizētā nometnē, kuras patrons bijis Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Pašlaik visi jaunieši vienkopus esot nogādāti Siguldas sadraudzības pilsētā Čiatūrā. Lai lieki neriskētu, jauniešus iespējami īsā laikā mēģinās izvest no Gruzijas. Šajā nolūkā siguldieši no Čiatūras braukšot uz Batumi, no kurienes savukārt ir regulāra autobusu satiksme ar Turcijas pilsētu Stambulu.

Latvijas Ārlietu ministrija nav izveidojusi īpašu informatīvo tālruņa līniju, pa kuru cilvēki varētu iegūt informāciju par savu radinieku stāvokli Gruzijā. Pašlaik ne visiem Siguldas jauniešu radiniekiem ir pieejama precīza informācija, kas ar jauniešu grupu notiks tālāk, tāpēc daudzi ir neziņā un satraukumā.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis aģentūrai LETA gan apgalvoja, ka šāda telefona līnija ministrijā ir, proti, iedzīvotāji tiek aicināti izmantot tālruni 29 287 398, pa kuru varot zvanīt jebkurā diennakts stundā.

"Dienai" Ārlietu ministrijas preses sekretārs I.Lasis teica, ka patlaban vēstniecība strādā pastiprinātā režīmā, lai apzinātu visus Latvijas valsts piederīgos un piedāvātu viņiem no Gruzijas atgriezties ātrāk.

Viņš teica, ka airBaltic lidmašīna no Gruzijas galvaspilsētas varētu atlidot naktī no svētdienas uz pirmdienu.

Jau ziņots, ka Latvija kategoriski nosodījusi Krievijas bruņoto spēku uzbrukumus Gruzijā pēdējās diennakts laikā, kas izraisījuši arī civiliedzīvotāju upurus. Latvija arī aicina sasaukt NATO Pastāvīgās padomes sēdi. Sestdien izplatītajā paziņojumā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Latvijas valdības vārdā norādījis, ka starptautiskajai sabiedrībai adekvāti jānovērtē situācija Dienvidosetijā.

Arī ASV prezidets Džordžs Bušs aicinājis Krieviju pārtraukt Gruzijas bombardēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas