Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par 30% pieaugusi saslimstība ar astmu

Pēc Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras datiem saslimstība ar astmu pēdējo četru gadu laikā ir pieaugusi par 30%. Speciālisti uzskata, ka tas atspoguļo astmas izplatību arī bērnu vidū. Kaut precīzu datu nav, Latvijā ar astmu slimo ap 8% bērnu, pieļauj Latvijas Astmas un alerģijas biedrība. Ārsti uzskata, ka Latvijā vēl ir daudz neatklātu bērnu astmas gadījumu.

Biedrība ir aptaujājusi 800 vecākus, iegūstot datus par bērnu veselību. 31% vecāku atzīmējuši, ka viņu bērniem ir alerģija pret konkrētiem pārtikas produktiem, 17% pret putekļiem un putekļu ērcīti, 6% pret pelējumu, 6% pret mājdzīvniekiem un 5% pret ziedputekšņiem. Kā uzsver ārsti, vecākiem, kuru bērniem ir vērojamas kāda veida alerģijas, jābūt īpaši uzmanīgiem un jāklausās bērna klepus, jo pastāv lielāks astmas risks. Arī vecāku sniegtās atbildes apliecina, ka gandrīz 50% no tiem bērniem, kuriem ir konstatēta alerģija pret ziedputekšņiem un/vai putekļiem un 19% bērnu ar pārtikas alerģiju ir diagnosticēta astma.

Aptaujas dati liecina, ka vecāki bieži vien nenovērtē situācijas bīstamību, ko var radīt klepus. 35% vecāku neapmeklē ārstu, lai meklētu palīdzību klepus gadījumā, liecina pētījuma rezultāti.

Latvijas Astmas un alerģijas biedrība, lai aktualizētu bērnu veselības problēmu - klepu, ir izveidojusi interneta lapu www.bernsklepo.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas